Agricultura performanta pe suprafete mici

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Agricultura performanta pe suprafete mici.Motosapa Ruris

Agricultura performanta pe suprafete mici. Motosapa Ruris

Agricultura de subzistenţă este mult mai uşor de făcută astăzi, cu ajutorul produselor prezentate de site-ul de informații agricole  cultivi.ro, în comparaţie cu ce rea cu trei zeci de ani în urmă.

Multitudinea de maşini prezentate  de site-ul amintit contribuie, alături de munca dumneavoastră la obţinerea de rezultate sporite în cadrul culturilor pe suprafețe cuprinse între 0,5 ha  şi circa două ha. Pe același site primeşti sfaturi despre cultivarea anumitor plante sau arbori care în trecut nu erau cultivate prea mult.

Agricultura performanta pe suprafete mici

Agricultura performanta pe suprafețe mici

Ai sfaturi despre cum poţi înfiinţa o plantație de Paulownia, sau despre cultivarea lavandei.

Oferta de  maşini agricole mici așa cum sunt motocultoarele cu tot felul de alte dispozitivă este foarte variată şi creşte pe zi ce trece, iar sfaturile competente sunt mai mult decât bine venite . Achiziţionarea unui motocultor potrivit sau a unei motosape te ajută foarte mult în activitatea ta agricolă de viitor, iar sfaturile lor sunt extrem de utile.

Motosapa este de fapt doar un fel de tractor mai mic la care se pot ataşa o sumedenie de dispozitive.

Trebuie avut în vedere care este deosebirea între o motosapă şi un motocultor:

  1. Motosapa este acel utilaj care permite prelucrarea solului care nu presupune o mare complexitate în operare.
  2. Motocultorul este acel dispozitiv automatizat ce are la baza o freza motorizata care permite atât prelucrarea solului cat si pregătirea acestuia pentru procese agricole ceva mai complexe cum ar fi însămânțarea. Un motocultor se deosebește de motosapă prin eficienta, rapiditate si operarea solului la adâncimi mai mari. Mai mult decât atât, acest utilaj poate opera si pe cele mai dificile tipuri de sol, cu o structura dura sau in cazuri extreme când acesta este umed.

Un dispozitiv absolut necesar unei motosape este remorca care te ajută să transporţi orice alt dispozitiv sau răsadurile, în locul necesar pe câmp.

Agricultura performanta pe suprafete mici

Agricultura performanta pe suprafete mici

Problema preţurilor de achiziție este parţial rezolvată de fondurile europene care se dau în astfel de situaţii, adică la înfiinţarea unor culturi tehnice sau plantaţii forestiere.

Chiar daca sunt mai înaintat în vârstă am decis ca în primăvara viitoare să înfiinţez plantație forestieră de Paulownia pe un teren de 1 ha ce îl posed în zonă. Ştiu că există anumite programe europene pe care vreau să le accesez în această iarnă.

Pe de altă parte pe alt teren care îmi aparţine, din zona în care locuiesc, vreau să înființez o cultură de 1 ha de lavandă.

Am hotărât să fac aceste lucruri bazându-mă şi pe sprijin european, dar şi pe utilajele prezentate de cultivi.ro.

Voi căuta să văd dacă pot obţine fonduri europene şi pentru motocultoare şi alte accesorii necesare pentru înfiinţarea şi întreţinea culturilor pe care mi le propun.

Site-ul  cultivi.ro, prin informaţiile oferite mi-a oferit o nouă speranță de a face afaceri în agricultură. Poate că experienţa mea, dacă voi reuşi să îndemne şi pe alţii la astfel de afaceri.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte