La ce sa fii atent cand cumperi anvelope

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
La ce sa fii atent cand cumperi anvelope

La ce sa fii atent cand cumperi anvelope

Un set de anvelope auto este o achizitie importanta pentru orice sofer. Este un efort financiar important iar cauciucurile alese influenteaza puternic atat calitatea condusului cat si siguranta lui.

La ce sa fii atent cand cumperi anvelope

Prin urmare, este recomanda sa va documentati inainte, astfel incat sa faceti o alegere potrivita pentru a obtine performanta maxima de la setul de anvelope auto cumparate. La ce sa fiti atenti inainte de a cumpara un set de cauciucuri, pentru a fi siguri ca veti face alegerea corecta.

  • dimensiunile anvelopei

Orice autoturism are omologate o serie de dimensiuni de cauciucuri cu care masina ruleaza in parametrii originali si ofera o performanta maxima. Se pot monta diferite alte dimensiuni de anvelope, care de obicei altereaza structura articulatiei si performantele masinii. Acest modificari sunt pur estetice si nu se recomanda de catre producator. Cel mai indicat este sa montati pe masina dimensiuni de anvelope recomandate de catre producator si cele omologate de catre RAR. Daca un agent de circulatie constata ca aveti montate pe masina dimensiuni de cauciucuri diferite de omologarile RAR, puteti risca suspendarea talonului si amenda. E valabil si in cazul unui set de anvelope vara cat si cauciucuri iarna

  • indicii de viteza si de greutate

Odata cu dimensiunile recomandate de anvelope, producatorul auto recomanda anumiti indici de viteza si de greutate. In cartea tehnica este specificata omologarea de catre RAR a indicilor. Este important sa alegeti anvelope cu indici corespunzatori, altfel sunteti supusi la o serie de riscuri. De exemplu, daca achizitionati anvelope cu indice de viteza 190 km/h si circulati pe autostrada cu 210 km/h, exista riscul ca anvelopa sa se uzeze mult mai intens, sa apara fisuri in cordul metalic sau in cazuri extreme, explozii. In cazul indicilor de greutate, daca incarcati masina peste acel indice, exista riscul sa apara galme pe flancul anvelopei. Se pot monta anvelope cu indici superiori, insa nu inferiori celor omologati. Daca sunteti depistati de un agent constatator cu anvelope ce au indici sub cei omologati de RAR, riscati o amenda si suspendarea talonului. Acest detaliu este valabil si la cauciucuri iarna si la cauciucuri vara.

  • performanta anvelopelor auto

In functie de stilul de condus pe care il aveti si in ce conditii conduceti in marea majoritate a timpului, anvelopele va pot ajuta sa va atingeti scopul sau nu. Daca aveti un stil de condus sportiv, cu franari si accelerari bruste sau viraje stranse, este important sa alegeti anvelope cu clasa de aderenta cat mai aproape de A, pentru ca anvelopele sa fie lipite de asfalt si sa va ofere o performanta ridicata. Daca conduceti des pe autostrada, se recomanda anvelope cu clasa de consum cat mai aproape de A si clasa de zgomot redusa, pentru a tine sub control consumul de carburant si zgomotul in habitaclu sa nu devina agasant.
Prin urmare, trebuie sa fiti atenti la o serie de aspecte daca doriti sa faceti alegerea potrivita la achizitionarea unui set de cauciucuri. Pentru a obtine performanta ridicata si pentru a nu fi supusi de riscuri de folosire, alegeti anvelope performante si nu cumparati doar dupa pret

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte