Cum aleg cortul de petrecere ideal?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cum aleg cortul de petrecere ideal?

Cum aleg cortul de petrecere ideal?

Oferta de corturi de inchiriat pentru diverse evenimente, propusa de firmele de specialitate, este acum foarte diversa, asa incat a ajuns extrem de dificil ca sa il poti alege exact pe acela de care ai nevoie pentru ocazia speciala in care vrei ca sa il folosesti.

Cum aleg cortul de petrecere ideal?

Exista niste reguli de baza de care ar trebui ca sa tii seama cand inchiriezi un cort pentru o petrecere.

Cortul party ideal este acela care:

– asigura cel mai mare grad de confort invitatilor tai;
– permite circulatia usoara in interiorul acestuia, precum si intrarea/iesirea participantilor.

In afara de confortul si mobilitatea deosebita pe care trebuie ca sa o ofere, inainte de a purcede la actiunea concreta de a inchiria un cort pentru evenimente de la o companie specializata, este bine ca sa iti raspunzi detaliat la cateva intrebari, cel mai bine in scris, pentru a putea mai apoi ca sa faci alegerea cea mai potrivita cu tipul de petrecere pe care urmeaza sa o organizezi “la cort”, cu stilul acesteia si numarul total al participantilor.

Alege-ti cortul ideal raspunzand la 8 intrebari esentiale:

1) Unde voi amplasa cortul la petrecere?

Avand in vedere ca firmele specializate ofera o multime de tipuri de corturi de inchiriat, confectionate din materiale diferite, cu  forme si culori diverse, primul factor pe care trebuie ca sa il iei in considerare este locul in care urmeaza a fi montat cortul: pe iarba, pe asfalt, pe un ponton din lemn, pe o suprafata neteda sau pe una cu denivelari.

2) Cate persoane vor fi invitate la aceasta petrecere la cort si care este spatiul “vital” de care fiecare dintre ele are nevoie pentru a se simti bine?

Ai in vedere atat numarul de participanti, de mese si scaune pe care le vei aseza inauntru, de cat de mare va fi ringul de dans (daca va exista unul), dar si unde vor fi culoarele de trecere care vor permite o buna fluenta de deplasare a persoanelor in interiorul cortului, precum si atunci cand vor dori ca sa intre sau sa iasa in exterior.

3) De cat spatiu exterior dispui pentru evenimentul pe care il vei organiza si cum vrei ca sa il folosesti?

O locatie generoasa iti poate permite ca sa inchiriezi un cort de evenimente de dimensiuni mai mari, pe care sa il compartimentezi usor, ba chiar poti ca sa alegi doua corturi: unul pentru asezarea meselor si unul pentru a-l transforma in ring de dans.

In plus, afara poti ca sa organizezi, de asemenea, un loc de dans sau de discutii, mixand incinta interioara (cortul) cu locatia exterioara, pentru o spectaculozitate sporita a petrecerii.

Daca locatia este mai restransa ca dimensiuni, este bine ca sa te sfatuiesti cu persoane abilitate din cadrul firmei de inchirieri corturi, pentru a-l alege pe acela care se va potrivi cel mai bine ca material, culoare, dimensiuni si forma, asa incat sa nu lase impresia ca sufoca spatiul exterior disponibil pentru respectivul eveniment.

4) Ce elemente o sa gazduiasca cortul inchiriat?

Stabileste exact ce vei amplasa in interior: mese, scaune, un bar, un ring de dans, un loc de conversatie, o scena etc. Daca cortul de petrecere inchiriat are dimensiuni generoase, schiteaza singur sau impreuna cu oameni care se pricep modul in care vei compartimenta spatiul, pentru a asigura un confort sporit participantilor.

5) In ce perioada a zilei si a anului se va desfasura evenimentul pe care il vei organiza?

Sunt foarte importante acest aspecte, deoarece in raport de orele din zi si de anotimp, vei putea stabili care este tipul de cort pe care sa il inchiriezi, necesarul de corpuri de lumina, precum si de surse de caldura (daca este cazul).

6) Firma de la care inchiriezi cortul ofera si accesorii pentru tipul de petrecere pe care il vei organiza?

Incearca sa gasesti o firma serioasa de inchirieri, care iti poate oferi la un pret bun nu doar un cort de calitate, potrivit ca material, dimensiuni, forma, dar si dotarile necesare pentru eveniment. Este mult mai comod si mai ieftin, daca vei imprumuta de la aceasta si mesele, scaunele, sursele de lumina si caldura, decoratiunile interioare si exterioare potrivite.

7) La ce conditii atmosferice ar putea sa fie expus cortul in ziua desfasurarii evenimentului?

In raport de raspunsul la aceasta intrebare, discuta pe indelete cu reprezentantii firmei  de inchirieri, pentru ca ei pot ca sa iti ofere cortul cel mai bun in materie de etansare, structura, asa incat sa nu te mai temi de ploaie, vant, ninsoare sau alte fenomene meteo neplacute, care ar putea ca sa iti strice petrecerea.

8) Firma de inchirieri corturi ofera si echipe specializate pentru montajul acestora la locatiile precizate de clienti, precum si pentru instalarea surselor de lumina, caldura, asezarea mobilierului de petrecere, precum si a decoratiunilor interioare si exterioare?

Daca majoritatea firmelor de inchirieri corturi se ocupa si de amplasarea cortului in spatiul unde se va desfasura evenimentul, nu toate au si specialisti care sa se ocupe si de ceea ce inseamna decorarea interioara si exterioara pentru petrecere.

Spre a economisi o suma importanta de bani, incearca sa gasesti o firma ca ofera si astfel de servicii auxiliare. Folosind facilitatile oferite de internet nu va fi o operatiune foarte grea.

Daca vei raspunde detaliat la intrebarile de mai sus, de preferinta in scris, vei avea o imagine de ansamblu referitoare la ceea ce iti doresti de la cortul de petrecere pe care il vei inchiria, asa incat vei putea mai usor ca sa gasesti unul perfect pentru tine, iar evenimentul pe care il vei organiza va fi unul cu adevarat memorabil.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte