Reguli de baza pentru succesul unei afaceri fast food
Te-ai decis sa intri in lumea afacerilor si iti indrepti atentia catre domeniul alimentatiei publice, unde esti convins ca norocul iti va surade si, dupa o perioada rezonabila de timp, vei avea parte de profitul vizat.
Reguli de baza pentru succesul unei afaceri fast food
Astfel, daca te-ai decis sa pui bazele unui fast food, trebuie sa ai in vedere mai multi factori hotaratori pentru bunul mers al afacerii tale. Te-ai inarmat cu rabdare, stii ca ai nevoie sa parcurgi mai multe drumuri pentru a obtine diverse avize, acorduri si autorizatii, dintre care si cea pentru functionare eliberata de primaria de care apartii, iar concomitent cu aceasta etapa a obtinerii de documente de tot felul, trebuie sa cauti spatiul potrivit si pozitionarea lui intr-un vad comercial corespunzator desfasurarii in bune conditii a afacerii tale.
Astfel, situarea mini-restaurantului fast food intr-o zona aglomerata, de exemplu in apropiere de scoli, licee, universitati sau firme cu multi angajati, gari, statii de autobuz, cu multi potentiali clienti, dornici sa-si potoleasca foamea rapid, este un factor important pentru succesul afacerii. Dar acest element de baza trebuie completat obligatoriu cu oferirea de produse si servicii de buna calitate, cu o curatenie exemplara in local si cu un personal priceput, care sa ii serveasca pe clienti in scurt timp si sa-si pastreze permanent amabilitatea.
De asemenea, de la inceput, trebuie verificat daca spatiul in care urmeaza sa se desfasoare activitatea corespunde normelor de igiena, poate fi compartimentat corespunzator, astfel incat sa permita desfasurarea corecta, intr-un singur sens, a circuitelor functionale, precum materii prime, personal, produse preparate, resturi menajere, pentru ca acestea, categorisite in salubre si insalubre, sa nu se intersecteze in fazele de lucru.
Dotarea cu utilaje si echipamente speciale din gama industriei Horeca, de buna calitate, este la randul sau esentiala pentru atragerea si formarea unei clientele, menita sa aduca profitul scontat. La acest capitol nu trebuie facut rabat de la calitate, iar acele echipamente fast food cu care va fi dotat localul, precum cuptoare gastronomice, cabinete de pastrare la cald sau la rece, rotisoare, aparate Kebab sau shaorma, aparate hot-dog, vitrine de expunere, hote, plite, friteuze, grill si alte accesorii necesare, trebuie sa detina certificate de calitate si de garantie.
Iar dupa terminarea perioadei de de garantie, pentru ca paza buna trece primejdia rea, este recomandata incheierea cu furnizorii utilajelor, a unui contract de service, astfel incat toate echipamentele din dotare sa fie verificate periodic, intretinute corect si reparate in timp util atunci cand se defecteaza.
Aceeasi exigenta este valabila si in cazul contractelor care se vor incheia cu furnizorii de materii prime, ale caror origine si calitate sa fie bine verificate.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.