Tavanele extensibile, de ajutor în crearea unor amenajari interioare speciale

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Tavanele extensibile, de ajutor în crearea unor amenajari interioare speciale

Tavanele extensibile, de ajutor în crearea unor amenajari interioare speciale

Oferta de tavane extensibile la preturi avantajoase, pe care o gasim de ceva vreme si in magazinele de profil romanesti a facut ca aceste produse noi sa devina un aprins subiect de discutie printre aceia care vor ca sa isi personalizeze locuinta, biroul, magazinul, barul sau restaurantul, intr-un fel cu totul aparte.

Tavanele extensibile! Ce este tavanul extensibil?

Tavanul extensibil este o folie de PVC care se intinde pe toata suprafata plafonului si se fixeaza cu ajutorul unor profile speciale.

Montajul se realizeaza de obicei de catre firma de la care este achizitionat acest tip de tavan fals si se face relativ usor.

De ce sa utilizam tavane false?

Utilizarea tavanelor de acest gen s-a ivit din necesitatea arhitectilor, designerilor de interioare, de a crea spatii de locuit, de lucru, comerciale sau din institutii administrative, cu totul aparte.

Cu ajutorul unui tavan fals reusesti foarte usor sa dai impresia de vastitate unei incaperi de dimensiuni relativ modeste ori, din contra, sa diminuezi optic o incapere prea spatioasa.

Jucandu-te cu texturile mate sau lucioase, cu sursele de lumina, dar si cu nuantele coloristice, cu volumele, proiectele arhitecturale pot sa fie unele extrem de reusite.

Desi inca folosite la scara mica in tara noastra, peste Ocean, in SUA si Canada, dar si in tarile vestice ale Europei, ba chiar si in Rusia, reprezinta o solutie de design interior extrem de intalnita.

Pe masura ce lumea va afla mai multe despre aceste tavane extensibile si va trece de la rezistenta initiala la nou, specifica romanilor, la acceptare, probabil ca vor reprezenta o varianta alternativa de succes la placile de rigips pentru plafon.

In functie de suprafata ce urmeaza a fi acoperita, de complexitatea proiectului, textura foliei alese, tavanul se poate monta chiar si doar in cateva ore.

Garantate in medie intre 10 si 25 de ani (in functie de material si de firma producatoare), aceste tavane extensibile sunt la un pret asa de convenabil, de simplu si de rapid de montat, incat peste 2-3 ani probabil ca proprietarii vor dori o noua modificare estetica a spatiului, tot cu asemenea folii, dar in alte culori si/sau texturi.

Avantajele tavanelor extensibile

1) impermeabilitate – asigura protectie impotriva inundatiilor si a altor incidente nedorite, putand sustine chiar si 100 de litri de apa pe un m.p.;

2) sunt antistatice – nu retin praful, pot fi sterse sau spalate cu detergent;

3) nu se decoloreaza in timp, nu se fisureaza, nu formeaza igrasie;

4) camufleaza perfect denivelarile tavanului de baza, tevile, sistemele de iluminat, filtrele de ventilatie;

5) izoleaza termic si fonic incaperile unde sunt amplasate;

6) nu formeaza condens, fiind excelente spre a fi montate in camere de baie, incaperi cu piscine;

7) nu emana miros sau substante toxice, nu provoaca alergii, de aceea se pot monta chiar si in unitati medicale sau de invatamant.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte