Alege sa iti produci apa calda menajera cu ajutorul panourilor solare
Alege sa iti produci apa calda menajera cu ajutorul panourilor solareS-au inmultit numarul de zile insorite si pe la noi prin tara, de aceea este o buna idee, mai ales daca ai norocul sa locuiesti intr-o zona rurala de campie (dar nu numai!), sa optezi pentru instalarea unor panouri solare la un pret bun, care sa iti reduca substantial factura la energie electrica in fiecare luna.
Pentru noi, locuitorii planetei Pamant, energia solara este o sursa ecologica inepuizabila, care are avantaje nete in comparatie cu alti combustibili terestri, cu ajutorul carora se produce energia calorica necesara pentru incalzirea apei calde menajere la temperatura dorita.
Interesant este faptul ca, apeland la panouri solare pentru apa calda, tip de apa atat de important pentru confortul casnic contemporan, ajutam si la reducerea intr-o anumita masura a fenomenului periculos de incalzire globala terestra, cu efecte nefaste asupra vietii oamenilor, animalelor si plantelor, dupa cum am putut observa cu totii in ultimele decenii.
Energia solara este nu doar nepoluanta, ci si inepuizabila, cel putin din punctul nostru de vedere, de fiinte terestre care avem vietile strict limitate ca numar de ani.
Cu ajutorul energiei ecologice, provenite de la Soare, nu doar ca obtinem apa calda pentru nevoile gospodaresti, dar putem si sa ne incalzim in perioadele friguroase, fara a mai fi nevoie ca sa apelam la combustibil lemnos, de exemplu.
Asadar, cu ajutorul energiei solare salvam de la taiere si copacii, care ne asigura aerul de care avem atata nevoie.
O instalatie de panouri solare, desi initial poate parea cam costisitoare, se amortizeaza rapid si, in plus, necesita cheltuieli minime pentru intretinere vreme indelungata, chiar si mai bine de doua decenii.
Panourile solare pentru producerea apei calde menajere sunt utilizate preponderent in trei anotimpuri, de primavara si pana toamna. La venirea frigului, zilele insorite sunt mai putine, dar chiar si asa, acest sistem ecologic poate asigura chiar si doua treimi din necesarul de apa calda, in timp ce vara cantitatea totala este chiar si de 100%.
In prezent, exista doua tipuri de panouri solare ce produc energie termica: plane (din placi de cupru) sau cu tuburi vidate.
Chiar daca nu avem soare chiar in fiecare zi, aceste echipamente si-au demonstrat deja utilitatea si in tara noastra, aceia ce si le-au montat felicitandu-se deja pentru curajul de a trece la acest sistem de obtinere a apei calde pentru locuinta, prietenos cu mediul inconjurator.
Ofertele de panouri solare destinate producerii energiei calorice sunt numeroase pe net, asa incat merita ca sa le studiati si voi, daca va doriti sa fiti in pas cu timpurile pe care le traim si vreti ca sa contribuiti la protejarea planetei folosind surse de energie ecologice.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.