Imbunatatirea accesului la energie în comunităţi îşi găseşte finanţarea prin Fondul pentru Inovare Civică

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Imbunatatirea accesului la energie în comunităţi îşi găseşte finanţarea prin Fondul pentru Inovare Civică

Imbunatatirea accesului la energie în comunităţi îşi găseşte finanţarea prin Fondul pentru Inovare Civică

23 august 2017 – Bucureşti: Până pe 1 septembrie, activiştii dornici să îmbunătăţească accesul la energie în comuniţăţile lor mai pot depune ideile de proiecte la Fondul pentru Inovare Civică, pentru componenta Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie. Cu sprijinul Enel România, fiecare proiect poate primi până la 60.000 de lei.

Imbunatatirea accesului la energie în comunităţi îşi găseşte finanţarea prin Fondul pentru Inovare Civică

Ajuns la cel de-al șaselea an consecutiv, Fondul pentru Inovare Civică este un program de finanțare susținut exclusiv de donatori privați. El a fost lansat în anul 2012 de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu scopul de a fi un catalizator al potențialului cetățenilor de a-și transforma comunitățile. Peste 130 de proiecte au beneficiat de finanțare în perioada 2012 –2017. CIF este derulat începând cu 2015 în parteneriat cu Romanian American Foundation, cu sprijinul Enel România și Raiffeisen Bank.

Programul are două componente: Inovare civică şi Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie. Pentru componenta Inovare civică, au fost deja înscrise peste 250 de idei de proiecte în concurs, iar apelul este acum închis.

Componenta de Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie, pentru care apelul este deschis, este dezvoltată cu sprijinul Enel România și încurajează acțiunile de mobilizare civică ce vizează îmbunătățirea accesului la energie, identificarea de soluții energetice alternative eficiente sau prietenoase cu mediul înconjurător. Proiectele propuse pot aborda problematici precum: sărăcia energetică și consumatorul vulnerabil, conectarea la energie a localităților izolate, încurajarea utilizării de energie regenerabilă, informarea cât mai eficientă a populației privind consumul eficient și sigur al energiei electrice. La fel ca în cazul seriei anterioare de proiecte finanțate în cadrul acestei componente, voluntarii de la Enel România își vor oferi experiența și cunoștințele în beneficiul proiectelor câștigătoare.

Proiectele trebuie să vizeze, cu precădere, derularea de activități în județele Arad, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Hunedoara, Timiș, Tulcea și București. Aceasta nu exclude însă proiectele care nu vizează un anumit județ, ci au impact la nivel național.

Prima etapă de selecţie constă în depunerea scrisorilor de intenție până la 1 septembrie 2017, ora 16.00, prin încărcare online pe platforma  www.finantare.fdsc.ro. Organizaţiile ale căror scrisori de intenţie au trecut de prima etapă de selecţie vor participa la un training de scriere şi management de proiect organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Ulterior, acestea vor înscrie propunerile de finanţare dezvoltate pentru etapa a doua de selecţie. Pot candida în cadrul prezentului apel de proiecte al Fondului pentru Inovare Civică organizații neguvernamentale înființate în România, în calitate de unic aplicant sau în parteneriat cu alte organizații neguvernamentale, instituții publice sau firme.

Mai multe detalii privind modalitatea de aplicare și criteriile de eligibilitate și de selecție a proiectelor se găsesc în Ghidul solicitanților, disponibil pe www.finantare.fdsc.ro.

Pentru mai multe detalii, persoană de contact: Raluca Teodor, coordonator Fondul pentru Inovare Civică, 0757.579.184, inovarecivica@fdsc.ro.

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC): Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, în cadrul unei initiaţive a Comisiei Europene. FDSC este o organizaţie pentru organizaţii, ce consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunităţii în care cetăţenii trăiesc. Fundaţia dezvoltă proiecte în domenii cum sunt educaţie, economie socială, cooperare pentru dezvoltare, incluziune socială; dezvoltă şi administrează programe de finanţare, campanii de promovare şi advocacy pentru organizaţiile neguvernamentale. Mai multe detalii se găsiți pe www.fdsc.ro .

Despre Fondul pentru Inovare Civică (CIF): Este programul de finanţare al FDSC, creat în 2012 cu susţinerea Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe şi sustinut de donatori privaţi din România (Enel România, OMV PETROM şi Raiffeisen Bank). Începând cu 2015, programul se derulează în parteneriat cu Romanian-American Foundation, care se alătură FDSC în efortul de a încuraja comunităţile să îşi contureze propriile modele pentru dezvoltare şi implicare civică. Programul sprijină iniţiative care au potenţialul să schimbe mentalitatea tradiţională şi să dezvolte spiritul civic. Status quo-ul local, regional sau chiar naţional poate fi schimbat atunci când cetăţenii se implică şi acţionează coordonat pentru apărarea intereselor lor şi ale comunităţilor din care fac parte.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte