Baile Herculane, statiunea unde trebuie sa ajungi

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Baile Herculane, statiunea unde trebuie sa ajungi

Baile Herculane, statiunea unde trebuie sa ajungi

Iti poti rezerva o cazare Baile Herculane la un pret bun pentru toamna 2017, daca doresti ca sa iti rezolvi niste probleme de sanatate facand o cura cu ape termale sulfuroase fierbinti, deosebit de benefice pentru o gama larga de afectiuni.

Baile Herculane, statiunea unde trebuie sa ajungi

Cei mai multi medici recomanda pacientilor care au nevoie sa mearga in aceasta renumita statiune balneoclimaterica romaneasca sa reia consecutiv, minim 3 ani, tratamentul cu ape vii, daca vor sa obtina niste rezultate cu adevarat uimitoare. Apoi se face o pauza de pana la 5 ani si curele se pot relua, daca mai este nevoie.

Hidrogenul sulfurat prezent in apele termale de la Herculane are capacitatea de a fi bine absorbit de piele in cazul curelor externe, dar poate ajunge si in plamani prin inspiratie, precum si pe cale digestiva prin bautul de apa minerala cu un continut ridicat de sulf.

Peisajul din zona este mirific, iar aerul foarte asemanator cu acela de la mare altitudine, desi statiunea este amplasata doar la o inaltime medie de 160 de metri.

Exista posibilitatea ca sa vii impreuna si cu ceilalti membri ai familiei, in scop de relaxare, nu neaparat pentru tratament, deoarece exista numeroase atractii turistice, unele mai usor accesibile, altele mai greu, fiecare putand ca sa le aleaga pe acelea care sunt cele mai potrivite pentru nivelul de efort fizic pe care il poate face.

Cei tineri sigur vor alege drumetiile montane, pe cand cei mai in varsta vor prefera ca sa admire obiectivele din cadrul statiunii sau din imprejurimi in cadrul unor plimbari relaxante.

Pasionatii de istorie, probabil ca stiu deja faptul ca existau saune in acest spatiu romanesc incarcat de mistere inca de acum 10.000 de ani. Vanatorii si pescarii preistorici foloseau apele vii, fierbinti, izvorate din adancuri, spre a-si intari organismul.

Zona “7 Izvoare”din apropierea statiunii Baile Herculane este un punct energetic de prim rang care, se pare, a reprezentat un centru de initiere spirituala pentru strabunii nostri.

Pestera Hotilor, amplasata langa Hotelul Roman, a fost locuita inca din paleoliticul mijlociu, vestigiile descoperite in acest sens in interiorul cavernei fiind foarte importante din punct de vedere arheologic.

Socant este faptul ca, reprezentand un obiectiv turistic renumit de mai multe sute de ani, oamenii care au vizitat-o au tinut mortis ca sa lase o urma a trecerii lor pe acolo, asa incat s-au iscalit pe pereti. Din acest motiv, pentru ca exista semnaturi si de circa 200 de ani vechime, a devenit un soi de muzeu original si din aceasta perspectiva.

Ca un element inedit, Palatul Printesei Sissi de la Baile Herculane, cu 74 de camere si o suprafata totala de 7.500 de m.p., a fost pus de curand in vanzare la un pret de 1,2 milioane de euro. In prezent este in ruina, dar un investitor bogat si cu bune intentii i-ar putea reda stralucirea pe care o avea candva.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte