Un om care a reusit muncind din greu

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Un om care a reusit muncind din greu

Un om care a reusit muncind din greu

Căutătorii de aur ca şi cei de petrol au fost întotdeauna nişte aventurieri. Ei bine Gabriel Comanescu CEO GSP a început firmă despre care nu mai spune prea multe dar care, scrie presa, i-a permis să strângă suficienţi bani ca să poată cumpăra, în 1999, de la AVAS, compania de foraj Foserco. Doi ani mai târziu, Gabriel Comanescu a cumpărat fabrica de echipamente petroliere 1 Mai Ploieşti.

Un om care a reusit muncind din greu

Gabriel Valentin Comănescu (50 de ani n. 31 august 1967¹) este absolvent al Academiei de Marină „Mircea cel Bătrân” şi un milionar căruia îi place să susţină că a fost primul care a înfiinţat o firmă în România, după Revoluţie.

Un om care a reusit muncind din greu

Un om care a reusit muncind din greu

Grup Servicii Petroliere GSP este o afacere condusa de Gabriel Valentin Comanescu care a crescut prin multa truda si munca. Mentalitatea despre oamenii de afaceri este complet gresita. Mulți continua sa creadă ca “vei fi super bogat săptămâna viitoare sau luna viitoare”, făcând acest lucru. Gabriel Comanescu a muncit însă ani de zile ca să ajungă la nivelul la care este acum si pentru a menține compania Grup Servicii Petroliere GSP in top a depus multa truda.

Pe parcursul vremii Gabriel Valentin Comanescu a avut si sincope in activitatea sa dar le-a depăşit cu perseverenţă şi încredere.

Gabriel Comănescu a înfiinţat la Constanţa Grup Servicii Petroliere, compania care avea să cumpere în 2005, de la stat, platformele petroliere româneşti.  Platformele de foraj marin au extins activitatea GSP, care a ajuns să caute petrol în Marea Nordului, Mexic şi Rusia.

GSP deţine 10% din aria petroliferă concesionată până acum în Marea Neagră.

În activitatea sa Gabriel Comănescu  nu a ținut prea mult seama de diferite opțiuni politice, aşa că a avut o relaţie destul de strânsă şi cu Federaţia Rusă. Astfel prin firma sa  GPS a primit un contract de 269 de milioane de dolari pentru instalarea a 159,5 kilometri de conductă subacvatică de gaze, o secţiune din magistrala ce alimenta oraşul Soci, de pe malul Mării Negre, iar lucrările făceau parte din proiectul de infrastructură pentru Olimpiada de iarnă din 2014.

Prin platformele de foraj marin activitatea GSP s-a extins, ajungând  să caute petrol în Marea Nordului, Mexic şi Rusia.


¹Pentru că astăzi este ziua sa de naștere să îi spunem :La mulți ani!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte