Domnului Terente, prim-ministrul României ( Tudose)

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Domnului Terente, prim-ministrul României ( Tudose)

Domnului Terente, prim-ministrul României ( Tudose)

Dle Prim Ministru Terente, pardon Tudose

Vreau sa va întreb deschis ce scoli aţi absolvit. Dar asta este mai puţin important. Ajuns la această demnitate de Prim Ministru trebuia să studiați si ceva economie dar si democrație pentru a nu da cu bâta în baltă.

Domnului Terente, prim-ministrul României ( Tudose)

Iată două exemple care sunt rezultatul politicii incoerente dusă de PSD prin guvernul Terente:

Ieri am fost la o mare bancă din oraşul meu, pentru a rezolva nişte probleme curente. Cel mai mult m-a surprins faptul că altădată stăteam cu orele la coadă, însă acum am fost chemat imediat la ghişeu de o doamnă de la ghişeu. Eu eram singurul client din bancă. Știți cărui fapt se datorează asta? Datorită declarațiilor iresponsabile pe care le faceți vis a vis de bănci.

De fapt guvernul actual şi dvs ca reprezentat de frunte al acestuia vă purtaţi ca Terente¹.

Un alt aspect sesizat a fost cel al micilor comercianţi care mai vindeau şi „pe caiet”.

Domnului Terente, prim-ministrul României ( Tudose)

Domnului Terente, prim-ministrul României ( Tudose) sursa foto www.stiripesurse.ro

  • Dă si mie o pâine şi un pachet de biscuiți de un leu. Îţi dau la pensie. ( de menționat ca era un pensionar, client fidel al magazinului de cartier unde se practica vanyarea pe credit.)
  • Tataie îmi pare rău dar nu pot să mai dau aşa. Aşa cum schimbă ăştia legile mă trezesc că dau faliment şi pierd o groază de bani. O să mai vină şi treaba cu TVA split şi alte alea şi nu ştiu dacă mai pot ţine magazinul.
  • Hai mai fa şi tu pomană cu o pâine.
  • Tataie matale ti-a mărit pensia. Mie mi s-au mărit taxele si cheltuielile. Nu vezi ca PSD-ul ne omoară?
  • Mă nu vorbi aşa de PSD că ăştia ne-au dat nu cum ne-a luat Băsescu.
  • Tataie, ca să nu ne mai certăm, du-te la PSD şi cere-i bani de pâine.

Ei bine dle Prim Ministru Terente asta este România reală în secvenţe. Văd că încercaţi să vă omorâţi şi propriul electorat.


¹Ștefan Vasali (n. 1895/1896– d. 4 iunie 1927, canalul Cravia, zona Brăilei), cunoscut și sub poreclele Terente și „Regele bălților”, a fost un celebru bandit român (lipovean). Numele său este scris uneori Ștefan Vasili.
Vasali a trăit ca nelegiuit după vârsta de 20 de ani, fiind poate înrăit de două căsătorii eșuate. Bun cunoscător al zonei Brăilei, a obținut avuții importante prin tâlhărie vreme de mulți ani, atacând singur sau în diverse bande. A fost închis și a evadat în mai multe rânduri, povestea sa fiind alimentată și chiar deformată de către presa de scandal a vremii. În ciuda crimelor comise, a câștigat simpatia publicului, pozând în postura de haiduc și amant ideal, fiind căutat de femei din toate stările sociale. În anul 1924 comite mai multe infracțiuni grave care determină investirea unor sume enorme din partea statului pentru capturarea sa. Pe parcursul următorilor trei ani, traversează Bulgaria, Serbia și Grecia, continuând traiul împotriva legii. Revine în țară în 1927, când batjocorește familia preotului din satul său. Gestul determină furia foștilor complici, care vor ajuta la capturarea lui.
Cultura de masă din România, atât atunci, cât și astăzi, a dat naștere unor producții inspirate din biografia lui Vasali „Terente”. Literatura, jurnalismul și filmul au redat în mai multe rânduri episoade din biografia lui ori au imaginat noi întâmplări, iar muzica și moda vestimentară au făcut aluzie la virilitatea, cruzimea și nepăsarea lui față de lege.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte