Este o casa de lemn mai ieftina decat una din caramida?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Este o casa de lemn mai ieftina decat una din caramida?

Este o casa de lemn mai ieftina decat una din caramida?

Se intampla de multe ori ca persoanele care isi doresc sa puna bazele unei case sa prezinte tot felul de incertitudini. Este foarte evident faptul ca iti doresti sa iei cele mai bune decizii si sa te bucuri pe deplin de spatiul respectiv, nu-i asa?

Este o casa de lemn mai ieftina decat una din caramida?

Pe langa toate acestea, factorul financiar joaca un important rol, investitia respectiva fiind una foarte importanta si se doreste a fi cat mai rentabila pe termen lung. Nimeni nu isi construieste o casa doar pentru a o folosi un an sau doi.

Astfel, una dintre cele mai vehiculate intrebari se refera la costurile unei case de lemn comparativ cu metodele clasice, din caramida. Va spunem din start ca raspunsul depinde de foarte multi factori si nu poate si unul simplu. Sa vedem despre ce este vorba:

Cum trebuie sa privesti o astfel de investitie?

Pentru inceput, trebuie sa se inteleaga faptul ca a vedea o casa ieftina sau scumpa depinde in primul rand de modul in care te raportezi la ea. Astfel, o casa trebuie sa fie gandita si aleasa pentru a fi cat mai eficienta pe termen lung, motiv pentru care costurile sa fie si ele raportate la aceasta perioada.

Pe de alta parte, multe persoane inteleg prin costurile unei locuinte ca suma de bani necesara pentru a o ridica. Ceea ce intr-adevar are un impact puternic pe moment, dar care poate fi resimtit intr-un mod pozitiv sau negativ de-a lungul anilor.

Asadar, gandeste-te bine ce inseamna pentru tine costurile unei case si iti recomand ca atunci cand faci calcule sa gandesti pe termen lung, sa pui pret pe calitate si sa iei cea mai buna decizie. Avand in vedere toate aceste aspecte, iti vom prezenta un raspuns ce poate diferi.

Pe termen scurt, e mai scumpa casa de lemn

Sunt convins ca ai auzit mai peste tot ca aceste case de lemn sunt atat de ieftine si atat de bune, insa adevarul e altul. Calitatea poate sa lase de dorit si profesionalismul acelor proiectanti si executanti nu e tocmai la cel mai ridicat nivel.

Prin urmare, aceste case lemn pot fi si performante, dar pot fi deficient exccutate – depinde de modul in care alegi, mai exact de echipa cu care colaborezi sa o ridici.

Conform specialistilor din echipa litarh.ro, renumiti pentru experienta si proiectele realizate in acest domeniu, costurile unei case lemn pot fi chiar si cu 10-15% mai mari fata de una realizata din caramida sau beton. De ce? In primul rand, pentru ca se iau toate masurile ca structura finala sa fie de cea mai buna calitate si nivelul de rezistenta sa fie foarte ridicat.

Astfel, cand o casa de lemn pare sa fie prea ieftina trebuie sa va puneti un puternic semn de intrebare si sa va ganditi daca aceasta va fi una buna pe termen lung; intuitia cu siguranta va spune ca nu.

Pe termen lung, casa de lemn e mai ieftina

Fiind o investitie pe termen lung, asa e firesc sa o privesti, o casa de lemn este foarte eficienta din punct de vedere al consumului de energie, astfel incat vei putea economisi considerabil de-a lungul anilor. In plus, fiind executata in timpi record, vei economisi foarte multa energie si nervi, in comparatie cu o casa traditionala.

Ca si concluzie, o casa de lemn poate fi si ieftina, poate fi si scumpa, depinde doar de perspectiva din care o privesti si alegerile pe care le faci. Daca vrei sa iei decizia cea mai potrivita, iti recomand sa te indrepti catre o echipa de profesionisti, sa iti calculezi costurile pe o perioada mai lunga de timp si sa alegi mereu calitatea!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte