Guvernul surprins sau incapabil sa conduca tara?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Guvernul surprins sau incapabil sa conduca tara?

Guvernul surprins sau incapabil sa conduca tara?

„Nu se poate lua pe planeta aceasta o măsură fizică împotriva unei furtuni sau a unui viscol. Ceea ce va fi o prioritate începând cu ziua de azi este să stabilim un sistem de alarmare funcţional. M-am sfătuit şi azi-noapte cu specialişti ca prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă toţi cei aflaţi în zonele unde există pericol să se petreacă aceste fenomene meteo extreme să vină cu o avertizare pe telefon” a declarat premierul Mihai Tudose într-o intervenţie telefonică la Radio România Actualităţi.

Această replică a venit la criticile aduse guvernului de Preşedintele Klaus Iohanis în legătură cu pierderile de vieţi omeneşti din Timişoara ca urmare a furtunii abătute asupra oraşului în cursul zilei de duminică.

Guvernul surprins sau incapabil sa conduca tara?

Guvernul surprins sau incapabil sa conduca tara?

Guvernul surprins sau incapabil sa conduca tara?

„Protejarea vieții cetățenilor și prevenirea populației în cazuri extreme sunt obiective prioritare ale Guvernului.

În contextul creșterii frecvenței și intensității fenomenelor meteo periculoase, nu pot fi tolerate niciun fel de disfuncționalități în procesul de comunicare internă a instituțiilor statului, care au datoria nu doar de a interveni pentru a remedia consecințele dezastrelor, dar și de a preveni, prin diseminarea în timp util de informații care să avertizeze populația asupra pericolelor iminente.

Guvernul surprins sau incapabil sa conduca tara?

Guvernul surprins sau incapabil sa conduca tara?

În consecință, solicit Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate în astfel de cazuri și cine se face vinovat de neglijență sau incompetență. Trebuie să aflăm dacă informările meteorologice au fost emise în timp util și în conformitate cu amploarea fenomenelor naturale. De asemenea, solicit Guvernului să ia urgent măsurile care se impun pentru implementarea unui sistem de avertizare rapidă a populației, dar și pentru perfecționarea procedurilor de management integrat al situațiilor de criză. Absența unui astfel de sistem reprezintă un factor de risc la adresa siguranței naționale.” spune preşedintele. sursa Realitatea. net.

Eu vin şi spun că sistemul există. Acele alarmări cu sunet de sirene care s-au făcut în această vară nu sunt altceva decât un sistem de anunţare a populației în situaţii de urgenţă, de calamităţi naturale, etc. La Timişoara nu a fost aşa ceva?

Marea hibă a acestor sirene este că populaţia nu cunoaşte sensul anumitor avertizări, că cetăţenii obişnuiţi nu au fost instruiţi referitor la măsurile pe care trebuie să le ia când primesc astfel de avertizări sonore.

Premierul pregăteşte un nou sistem de avertizare prin telefon. De ce să apelezi la acest sistem şi să te trezești că nu dă rezultate. Cel puţin cel cu sirene a fost testat în cel de-al doilea război mondial şi şi-a dovedit eficienţa.

Ca orice măsură luată de guvernul actual nu este decât un balon de săpun care se dovedeşte pe parcurs ineficientă. Doar bani cheltuiţi anapoda!

Scuza guvernului că fenomenul nu a putut fi prevăzut este o minciună sfruntată. Faptul că nu au putut gestiona situaţia este un adevăr. La noi totul se face de mântuială aşa cum sunt avertizările sonore cu sirene.

Dacă pleacă acest guvern va veni altul care şi el va fi luat prin surprindere într-o situaţie similară.  “Neglijență sau incompetență” spune preşedintele Klaus Iohanis. Asta este soarta românilor.

Oare poporul român a devenit un popor de masochiști căruia îi place să sufere la nesfârșit?

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte