Pregatire profesionala. Cursuri de calitate.

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Pregatire profesionala. Cursuri de calitate.

Pregatire profesionala. Cursuri de calitate.

În ultimii ani se vorbeşte tot mai mult despre reconversia forţei de muncă în rândul tineretului, mai ales printre şomeri. Se vorbeşte într-una de reconversie în domeniul IT.

Este un concept pe care puţini îl înţeleg, iar când urmează cursurile gratuite organizate de oficiul forţelor de muncă pleacă mai mult nelămuriţi decât cu cunoştinţele necesare începerii unei activităţi în domeniu.

Pregatire profesionala. Cursuri de calitate.

Îmi aduc aminte că în anul 1978-1979 am urmat nişte cursuri la UP Bucureşti,  de programare calculatoare în limbaj Cobol şi Fortran.

Cu timpul acest lucru s-a dovedit a fi o pierdere de timp pentru că atunci nu am găsit un loc de muncă unde să îmi pot folosi cunoştinţele. Calculatorul la noi în România era ceva S.F. Cu toate acestea, când am ajuns în faţa unui calculator nou, prin anul 2000, am pus mâna pe caietele după care învăţasem.

Nu am excelat în activitatea mea de calculator, dar am înţeles multe lucruri pe baza unor concluzii logice din programele pe care le studiasem.

Acum, la 63 de ani,  am devenit un utilizator de internet fără pretenții de programator sau specialist IT.

Am întâlnit o persoană care la 30 de ani a terminat cursuri de IT organizate de OFM. Din păcate nu ştia cum să creeze un program simplu. Ca exemplu pentru etichete HTML copia unele exemple de pe internet şi încercând, fără rezultat, să le adapteze la ceva.

Pregatire profesionala. Cursuri de calitate.

Pregatire profesionala. Cursuri de calitate.

Ei bine pe lângă acele cursuri cu sorti mici de izbândă am găsit cursuri de programare particulare care te ajută într-adevăr. Şi mai există şi aspectul financiar: nimeni nu vrea să dea nişte bani degeaba, fără rezultate, aşa că cei care fac aceste cursuri, sunt interesați şi învaţă.

FasttrackIT este o astfel de posibilitate, care îți oferă diploma de programator acreditată şi recunoscuta in Uniunea Europeana, SUA şi Canada, dar şi cunoştinţe temeinice.

Avantajele unei diplome acreditate

  1. Această diplomă este recunoscută în România, în celelalte țări ale Uniunii Europene, precum și în SUA și Canada.
  2. Pe baza acestei diplome poți fi angajat ca și programator de orice firmă din statele amintite, fără a mai fi nevoie să deții vreo altă diplomă.
  3. Aceasta diploma îți poate folosi ca si dovada a calificării tale in domeniul IT, pentru a putea beneficia de scutirea de impozit la salar de 16% oferita de către statul roman tuturor programatorilor care sunt absolvenți de studii superioare, indiferent de domeniul in care au absolvit aceste studii.

Acreditarea este oferită în colaborare cu firma Arini.

Pentru a absolvi cursurile de acreditare trebuie să fii absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat sau o adeverinţă că ai absolvit 12 clase, şi să susţii două examene:

  1. Examenul inițial este un examen de cunoștințe de bază despre hardware, software, modele și structuri de date, medii de stocare date, texte și imagini, medii de transmisie a informațiilor, rețele de calculatoare. Acest examen se va da printre primele întâlniri în cadrul cursului. De asemenea ai sa primești toate informațiile de care ai nevoie si documentația în cadrul cursului.
  2. Examenul final este examenul în urma căruia ți se va acorda diploma de calificare acreditată de “analist programator”. Acest examen va avea o parte atât teoretică, sub formă de întrebări grilă, cât și o parte practică, sub forma unui proiect pe care îl vei elabora pe parcursul cursului împreună cu alți 3-4 colegi și pe care îl veți prezenta la examenul final.

Faptul că trebuie să dai şi un examen de admitere arată că nu oricine poate accede la aceste cursuri ci numai persoane cu pregătire şcolară solidă, acest lucru dând greutate cursurilor.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte