TeddyBar scoala unde copilul meu se simte ca acasa

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
TeddyBar scoala unde copilul meu se simte ca acasa

TeddyBar scoala unde copilul meu se simte ca acasa

Sunt genul de om care nu doreste sa sufere si altii nedreptatile sau experientele negative pe care le-am suferit eu. Militez pentru o viata mai buna, in special pentru generatiile aflate la inceput de drum. Acesta este principalul motiv pentru care am cautat pentru copilul meu o scoala in care sa se simta ca acasa si sunt fericita ca ea exista: teddybar.ro.

Iata ce am detestat intotdeauna la scoala:
-rigiditatea profesorului. Am avut profesori (culmea! de limba si litaratura romana care dictau comentarii literare, iar daca indrazneam sa inlocuiesc vreun cuvant cu sinonimul sau, mi se scadea din nota!)
-didactica dictatoriala. Niciodata nu se face educatie adevarata prin principiul:”Asa este fiindca am zis eu!” In primele clase de liceu, am avut un singur profesor, care mi-a spus cu bucurie si mandrie: “Ai sanse sa ma intreci, fiindca esti foarte talentata la scris, dar depinde cat de mult muncesti!” Restul cadrelor didactice se ghidau dupa alte principia defectuoase:”Nu vei ajunge niciodata ca mine! Nota 10 este a lui Eminescu, 9 pentru Rebreanu, 8 pentru mine, tie iti junge 7.” Astfel de profesori limiteaza potentialul elevilor, in loc sa-l valorifice la maximum.

TeddyBar scoala unde copilul meu se simte ca acasa

TeddyBar scoala unde copilul meu se simte ca acasa

-profesorul caruia nu-i convine nimic si isi critica elevii in permanenta:”Nu ti-ai luat cravata! (Era vremea pionierilor), “Nu inveti cat ar trebui.”, “Repede, baga bretinul ala sub bentita!” De la scoala am oroare de cuvintele:”Baiatule!” si “Fetito!”
-umiliri in fata clasei, cand nu este cazul. Exces de zel in mustrari, atat ale elevilor, cat si ale parintilor, la sedinte.
Exemplele negative, care au sapat tot atatea abisuri in sufletul meu, pot continua. Ore la care ne era frica sa ne miscam, sa spunem ceva, pauze ocupate cu critici, desi aveam nevoie sa ne aerisim…

La TeddyBar nu este asa fiindca se urmareste dezvoltarea armonioasa a personalitatii copilului si nu uniformizarea ei. In scoala la care am invatat eu, chiar si daca erai diferit in sensul bun al cuvantului, erai marginalizat, invidiat, pus la punct. Copilul meu va fi lasat sa-si aleaga multe lucruri si nu i se va impune tot timpul. De pilda, in liceu, am fost obligata sa invat limba rusa, desi nu facusem in gimnaziu acesta limba, ci studiasem franceza si engleza. Asa, nici rusa nu am invatat, fiindca nu stiam nici alfabetul, iar in doi ani nu puteam recupera mare lucru si engleza si franceza le-am uitat si a trebuit sa invat singura, mai tarziu. El poate alege cursuri intensive de engleza sau de franceza. Daca as fi dorit sa invat sa cant la un instrument, ar fi trebuit sa ma deplasez dupa ore la 11 kilometri distanta de casa, la TeddyBar se face acest lucru in scoala.
In timp ce eu ma duceam cu mancarea in ghiozdan, hrana rece, ce se gasea in epoca aceea gri, copilul meu va avea mancare buna si sanatoasa, calda, fiind servit ca acasa.
Va fi linistit, va fi fericit, va considera scoala o institutie calda, nu una respingatoare si rece in care esti certat, pedepsit, chinuit tot timpul.
Faceti tot ceea ce este omeneste posibil sa va feriti copiii de traumele scolare!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte