Servicii rapide de medicina muncii

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Servicii rapide de medicina muncii

Servicii rapide de medicina muncii

In Romania, legea spune ca este nevoie ca sa obtii o dovada conform careia esti apt de a ocupa locul de munca pentru care vrei ca sa concurezi.

Servicii rapide de medicina muncii

De aceea, trebuie depusa la dosar o fisa de angajare continand acceptul medical, in urma examinarii efectuate de catre o comisie special constituita in acest sens la o clinica ce ofera servicii din sfera de medicina a muncii.

Desi legislatia in acest domeniu este mai veche, de-abia in ultima perioada persoanele ce doresc ca sa se angajeze pot ca sa faca acest examen foarte rapid, intr-o singura zi, platind niste costuri minime la o unitate medicala privata.

Multi se intreaba ce este de fapt aceasta ramura, medicina muncii, considerand ca reprezinta doar o simpla gaselnita birocratica, menita ca sa puna bete in roate suplimentare cuiva care doreste ca sa se angajeze.

Nu este deloc asa.

Medicina muncii reprezinta acea specialitate medicala importanta care se ocupa de analizarea raportului fiziologic si patologic dintre organismul unui lucrator sau a unui candidat la un anumit job si activitatea pe care acesta urmeaza ca sa o desfasoare in concret.

In urma examinarilor medicale ce se efectueaza, o comisie anume constituita da o confirmare scrisa ca persoana solicitanta poate ca sa faca acea munca pe care o doreste sau, daca sunt probleme legate de sanatatea acesteia, ofera recomandari care sa permita luarea celor mai bune masuri pentru remedierea acestei stari de fapt.

Se mai pot oferi in cadrul examenului de medicina muncii si sfaturi despre masurile ce trebuie luate de catre angajator, asa incat lucratorul care activeaza in meseria respectiva sa aiba o capacitate de munca ridicata si sa nu existe riscul de a se imbolnavi de anumite boli profesionale.

Un examen medical la angajare, precum si controlul medical periodic, in functie de profilul companiei respective, poate sa includa, in conformitate cu prevederile legale actuale in materie, un examen clinic general, alaturi de un examen oftalmologic, EKG, psihiatric, psihologic, al glicemiei etc.

Foarte important este de mentionat faptul ca medicul specializat in medicina muncii poate sa ceara, daca are suspiciuni legate de un anume diagnostic, si un examen efectuat solicitantului de catre un medic de alta specialitate, dar este suveran in ceea ce priveste decizia finala.

Servicii rapide de medicina muncii

Servicii rapide de medicina muncii

In plus, de obicei de la aceste centre private ce ofera servicii de medicina muncii se poate obtine si mult dorita fisa medicala permis.

Acest lucru se intampla rapid, timpul de efectuare al analizelor medicale specifice obtinerii sau reinnoirii permisului auto nefiind mai mare de 75 de minute (in medie) din momentul completarii formularelor.

Asa stand lucrurile, aceia ce au nevoie fie de o fisa medicala de angajare, fie de o fisa medicala permis auto categoriile A si B, pot sa se programeze cu incredere la un centru privat de medicina muncii pentru a le putea obtine in aceeasi zi, platind pentru acestea niste tarife extrem de accesibile.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte