Munca rasplatita a constructorului

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Munca rasplatita a constructorului

Munca rasplatita a constructorului

Constructorii fac parte din categoria meseriasilor dublu rasfatati de viata. Pe de o parte ei primesc salarii mari, pentru munca grea si responsabila pe care o practica, pe de alta parte au si satisfactia morala de a vedea produsul finit al trudei lor, aspecte care se manifesta mult mai putin in alte profesii. De pilda medicul se straduieste sa redea sanatatea bolnavilor, dar multi dintre acestia, dupa ce se fac bine, uita sa se intoarca si sa multumeasca.

Munca rasplatita a constructorului

Profesorul pregateste viitorii cetateni pentru viata. Unii dinte fostii elevi ajung politicieni, iar ca drept multumire le taie din salarii. Intotdeauna i-am admirat pe zidari pentru pricepere, putere, capacitatea de a lucra la inaltime, pe schele.
Am petrecut mult timp printre ei in activitati de voluntariat, lucrand ca salahor si constat cu bucurie ca daca in trecut amestecau materialele cu lopetile, acum au betoniere, atunci se chinuiau sa faca tavane, acum monteaza rigips. Am un cult pentru constructori, fiindca fara ei nu am avea case, magazine, farmacii, malluri, birouri si banci!

Tocmai de aceea imi place sa urmaresc din curiozitate locuri de munca meseriasi constructii si sa constat in ce masura se cauta constructorii si ce asteptari pot avea de la angajatori. In prezent, pe platforma Vijobs le stau la dispozitie peste 1500 de locuri de munca, in tara sau in strainatate. Unele dintre acestea, din Germania sau Irlanda sunt mai mult decat tentante fiindca:
-asigura cazare gratuita mesterilor, singur in camera sau doi in camera, cu acces la baie si la bucatarie

Munca rasplatita a constructorului

Munca rasplatita a constructorului

-asigura transport gratuit pana la locul de munca
-inteleg criza de bani a noului angajat si dau un avans care sa acopere cheltuielile urgente si curente
-salariatii au cel putin o masa calda gratuita din partea firmei pentru care lucreaza
-copiii aflati in intretinerea angajatilor, care isi continua studiile, primesc alocatii
-angajatorul respecta dreptul la concediu platit si la plata orelor suplimentare
-angajatului i se fac asigurari medicale si primeste suport la deschiderea unui cont bancar sau in relatiile cu institutiile statului respectiv.
Consider ca mesterii in constructii au de unde alege, mai ales ca toate locurile de munca de pe platforma sunt sigure, pe perioada nedeterminata, iar accesul la ele gratuit.
Este umilitor pentru un zidar sa accepte plata comisioanelor, cand pe piata fortei de munca “este bataie pe meseriasii buni”.
Ramane insa de clarificat si ce inseamna meserias bun si ce persoane pot aplica la aceste posturi foarte bune. Cercetand detaliile angajatorii doresc:
-constructori seriosi care sa dovedeasca rezistenta la stres si efort , spirit de echipa si disciplina muncii. “Dorel” de pe santierele noastre va fi repede eliminat acolo. Nu se accepta oameni care se srpijina in lopata sau fumeaza o tigara intr-un sfert de ora, la fiecare 20 de minute lucrate.
-salariile mari includ si pretentia angajatorului ca aplicantul sa stie o limba straina. De cele mai multe ori se lucreaza in limba respectiva alaturi de muncitori englezi, germani sau contactul cu beneficiarii straini impune comunicarea intr-un cod lingvistic strain.

In concluzie, locuri de munca meseriasi constructii sunt cu miile, iar angajarea la negru si in conditii dubioase nu este deloc scuzabil in aceste circumstante!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte