Ce trebuie sa stii despre ventilatoarele industriale

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Ce trebuie sa stii despre ventilatoarele industriale

Ce trebuie sa stii despre ventilatoarele industriale

Un ventilator industrial este un element important in gradul de confort, precum si cel care poate face diferenta de calitate a aerului. Este un lucru cunoscut faptul ca aerisirea si ventilarea propice unui mediu trebuie realizate in mod constant. In plan individual, faci asta acasa, cand deschizi geamul, cand pornesti aparatul de aer conditionat, hota sau poate chiar si un ventilator. Ei bine, acelasi lucru se reflecta si in plan industrial.

A nu se percepe gresit ca un ventilator industrial se aplica numai spatiilor de depozitare, spre exemplu. Poate fi vorba chiar si de uzina, de fabrica, de spatii de birouri, insa foarte extinse. Deci ceea ce reprezinta un ventilator industrial se refera de fapt la capacitatea sa foarte mare, de ordin industrial.

Ce trebuie sa stii despre ventilatoarele industriale

Iata in linii mari ce defineste aceasta categorie de ventilatoare:

  • Pot fi axiale, centrifugale sau transversale. Asta inseamna o clasificare in functie de tipul de constructie. Pentru prima categorie, ar fi bine de stiut ca sunt foarte puternice ca si debit de aer oferit, insa totul cu o presiune redusa. La randul lor, pot fi impartite in cele de perete, tavan sau de tubulatura.
  • Ventilatoarele centrifugale au aspectul unui melc. Aerul este aspirat prin centrul lor, apoi expulzat prin varful exterior. Pot avea diferite inclinatii, forme si presiuni. Au cuplare directa sau curea, in functie de tipul de motor inclus. De asemenea, pot fi mono sau duble aspirante.
  • Pentru clasa de ventilatoare transversale, acestea mai poarta si denumirea de tangentiale. De regula, au un diametru lung.

Ventilatoarele, de orice clasa ar fi ele, se aleg dupa capacitatea pe care o au, in raport cu spatiul unde sunt destinate a fi instalate. Asta inseamna capacitatea unui ventilator de a circula aerul, exprimata in metri cubi, per ora.

Un alt aspect ce le defineste se refera la puterea acestor elemente. Asta inseamna puterea oferita motorului. Desigur, cu cat puterea unui ventilator este mai mare, cu atat sunt mai multe sanse ca un spatiu sa fie bine ventilat. Din nou, trebuie sa se faca o asociere directa cu tipul de spatiu si ce nevoi din punct de vedere al ventilatiei impune respectiva zona.

Pentru ca multumirea fata de un astfel de sistem sa fie una complexa pana la capat, conteaza si ce durata de viata are un ventilator. Este recomandat sa nu va ghidati dupa un model ieftin, doar pentru ca va presupune mai putine resurse financiare. Este de preferat sa asociati acest aspect cu durabilitatea si cu faptul ca nu este tocmai placut si rentabil sa schimbati acest sistem prea curand.

Preturile desigur difera in functie de aspectele mentionate mai sus. Un ventilator industrial trebuie sa fie calitativ, de la materialul inclus al lamelor si pana la tipul de carcasa. A se verifica de asemenea, conform cu ceea ce producatorul ofera ca specificatii, care este nivelul de zgomot si in ce masura acesta poate afecta nivelul de confort pentru zona unde ventilatorul se instaleaza.

Pe cat este de complex un ventilator, pe atat este de util si necesar. Asadar, alegeti ceea ce este optim conform spatiului de care dispuneti.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte