Confortul si siguranta copiilor in autoturism

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Confortul si siguranta copiilor in autoturism

Confortul si siguranta copiilor in autoturism

Călătoriile copilăriei mele cu autoturismul erau mult diferite  de cele ale nepoţilor mei de astăzi.  Îmi aduc aminte de vremea când mama şi tata se urcau în faţă iar noi copii rămâneam să ne tăvălim pe bancheta din spate. Nu existau scaune auto copii ca cele din ziua de azi. Totuşi ne simțeam bine. Era vorba de anii ’60 – ’70 când atunci când cu  greu te întâlneai cu două maşini pe şosea, dar şi şoselele erau mai proaste, iar timpul parcurs între două localităţi era mult mai mare. Cu timpul lucrurile au evoluat şi am ajuns ca astăzi un scaun auto pentru copil să mai fie un moft ci a devenit o necesitate. Cele comercializate de AllKids.ro sunt tot ce îţi trebuie pentru copilul tău.

Confortul si siguranta copiilor in autoturism

Scaunele auto pentru copii sunt de fapt niște înălțătoare aşa încât copilul să poată şedea şi să privească şi el pe fereastră la fel ca un adult.

Unele scaune sunt mai simple ca înălțătorul Turbo Plebani Pb113, altele mai complexe cum este scaunul auto Juju Young Rider, rosu-negru. Fie că este unul fie că este altul ambele contribuie la siguranţa micului pasager, dar şi la un confort sporit pentru el.

După cum se vede în imagini scaunele sunt dotate cu cotiere aşa că micuţul să poată sta sprijinit cu mâinile de acestea.

Confortul si siguranta copiilor in autoturism

Confortul si siguranta copiilor in autoturism

De obicei materialele din care sunt realizate acestea sunt foarte rezistente, concepute în aşa fel încât micuţul să fie ferit de accidentare în cazul în care autoturismul este implicat în evenimente rutiere nedorite.

Legislația¹ în vigoare reglementează faptul că bebelușii şi copiii trebuie să fie transportați în scaune auto pentru copii, adaptate vârstei, greutății sau înălțimii lor. Scaunele auto sunt dotate cu sisteme ergonomice şi se găsesc în diferite culori si modele, potrivite pentru fiecare copil.

Produsele comercializate de AllKids.ro respectă normele europene ECE R44/04. Comenzile AllKids.ro se pot face simplu si eficient în mai multe moduri : online, telefonic, prin email.

Prețul de expediere a produselor este de 15 Lei indiferent de greutatea si volumul coletelor. Pentru comenzile de peste de 310 lei, livrarea este GRATUITA. Termenul de livrare este cuprins intre 1 si 3 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii.

Produsele comercializate pe AllKids.ro beneficiază de garanții oferite de producătorul respectivului produs.

În rezumat scaunul auto pentru copii este un lucru necesar dar şi obligatoriu în zilele de azi când te confrunți cu un trafic nebun pe şoselele României


¹Noul Cod Rutier care a intrat in vigoare din 15 februarie 2015 reglementează mult mai strict transportul micilor pasageri .

„Art. 97.

Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranţă, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.”………

((14)) Dispozitivul de fixare în scaun pentru copii prevăzut la alin. (1) şi (1.²) trebuie să fie omologat şi adecvat pentru caracteristicile fizice ale copiilor. Clasificarea, reglementările privind standardele de omologare şi utilizarea acestor dispozitive în funcţie de grupele de masă şi componenţa sistemelor sunt prevăzute în anexa nr. 1F. şi articolele următoare.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte