Toata lumea intra în jocul educației IT

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Toata lumea intra în jocul educației IT

Toata lumea intra în jocul educației IT

19 OCTOMBRIE 2017, BUCUREȘTI

Toata lumea intra în jocul educației IT

Trei școli gimnaziale și o bibliotecă din județul Călărași vor primi 48 de calculatoare prin proiectul „Toata lumea intra în jocul educației IT”, derulat de companiile Enel din România și Ateliere Fără Frontiere

Proiectele depuse de trei unități de învățământ și de către o bibliotecă din județul Călărași au fost selectat printre câștigătorii programului „Toata lumea intra în jocul educației IT”, derulat de companiile Enel din România și Ateliere Fără Frontiere.

Școala Gimnazială Carol I – nr. 7 din Călărași va primi 15 calculatoare, pentru implementarea proiectului ”Împreună pentru copiii noștri”. Activităţile propuse urmăresc creşterea calităţii procesului instructiv-educativ prin utilizarea creativă a calculatorului şi internetului în întreaga activitate didactică.

Școala Gimnazială Gheorghe Manu Budești va beneficia de 14 calculatoare. Proiectul Budești 2.0 își propune să amenajeze laboratorul de informatică în așa fel încât să aibă toate echipamentele și software-ul necesar pentru derularea de orelor din școală în laborator, să fie un spațiu deschis, creativ în care de asemenea să fie derulate și alte activități extra-curriculare.

Scoala Gimnazială nr. 1 din satul Nicolae Bălcescu, comuna Alexandru Odobescu, a fost selectată printre câștigători pentru proiectul ”Și mie îmi place la școală”. Cu ajutorul celor 15 calculatoare de care va beneficia, școala urmărește să introducă predarea interactivă, activitățile bazate pe practică, pentru a creșterea interesul elevilor față de actul învățării și implicit la dezvoltarea încrederii în sine a elevilor ce provin din familii sărace. De asemenea, părinții elevilor vor fi invitați la ședințe de utilizare a calculatorului împreună cu copiii lor.

Biblioteca comunală “Mihail Vulpescu” din satul Radu-Vodă, comuna Lupșanu, a depus proiectul “Calculatorul – fereastră către viitor”. Biblioteca va pune la dispoziția elevilor ce provin din familii cu situație materială precară cele 4 calculatoare primite, pentru a-i ajuta pe aceștia să deprindă abilități în folocirea computerelor și a celor mai uzuale programe software.

În total, 23 de școli și licee, o bibliotecă, 8 ONG-uri și o instituție socială din 9 județe sunt beneficiarii celor 400 de calculatoare recondiționate donate de către Asociația Ateliere Fără Frontiere cu susținerea companiilor grupului Enel în România, pentru reducerea decalajului informatic în comunitățile defavorizate ale României.

Proiectul « Toata lumea intra în jocul educației IT » organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și susținut de către companiile Enel în România a venit în sprijinul organizațiilor  din comunitătile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfășura proiecte de educație dedicate în special copiilor și tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziționării lor.

Cele 33 de proiecte premiate în cadrul concursului se adresează prioritar copiilor și tinerilor cu posibilități financiare reduse, cu risc de abandon școlar, cerințe educaționale speciale, instituționalizați, cu dizabilități sau alte vulnerabilități.

Lista completă a laureaților este disponibilă online, pe site-ul www.educlick.ro .

Beneficiarii au fost selectați în urma evaluării de către juriul format din reprezentanții companiilor grupului Enel în România, CSR Media, IBM, Techsoup România și ai Galei Societății Civile (The Institute).

În total, un număr estimat de 4.650 de copii și tineri și circa 220 de adulți și vârstnici (în cadrul proiectelor intergeneraționale) vor beneficia de cele 400 de echipamente IT complete oferită în această ediție.

Proiectele de solidaritate digitală ating toate direcțiile pe care noi, la Ateliere Fără Frontiere, ne concentrăm eforturile: lupta împotriva risipei și a poluării prin colectarea echipamentelor informatice uzate din companii, inserția socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate – care revalorizează aceste echipamente și le oferă o viață nouă, precum și reducerea decalajului digital prin sprijinirea proiectelor de educație și incluziune.  Mulțumim companiilor grupului Enel pentru sprijinul oferit, care ne-a permis atât colectarea cât și recondiționarea calculatoarelor și dotarea lor cu software licențiat; acum aceste calculatoare pot constitui o unealtă valoroasă în educarea și formarea celor peste 4.000 de copii și tineri care se vor bucura de ele”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director Dezvoltare, Ateliere Fără Frontiere

“Pentru Enel sustenabilitatea a devenit parte din strategia de business. Scopul nostru este să creăm valoare comună pentru companie și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. De aceea, proiectul pe care îl derulăm împreuna cu Ateliere fără Frontiere a venit pentru noi natural, întrucât aduce implementarea principiilor economiei circulare în același timp cu susținerea educației. Felicitări tuturor celor care și-au înscris proiectele în competiție. Numărul ridicat de înscrieri ne arată cât de multă nevoie este de astfel de inițiative. Ne bucurăm să susținem accesul la educație de calitate pentru cât mai multe școli, licee dar și pentru beneficiarii proiectelor educaționale derulate de către organizațiile câștigătoare”, a declarat Alessio Menegazzo, director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale al companiilor Enel din România.

Proiectul « Toata lumea intra în jocul educației IT » face parte din programul național de solidaritate digitală Educlick. Din 2009, Ateliere Fără Frontiere a donat prin acest program 10.000 de calculatoare către 2.000 instituții de invătămant și organizații nonprofit. Astfel, 300.000 de copii și tineri defavorizați au primit o nouă sansă de a se integra mai ușor, de a avea acces la informație  și de a-și dezvoltă abilitătile digitale.

Pentru că fiecare copil are dreptul la o educație de calitate.

Despre Ateliere Fără Frontiere: 

 Ateliere Fără Frontiere este un ONG care a creat 3 întreprinderi sociale  având ca scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociației sunt: lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului și solidaritatea.  Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro

Despre Enel: 

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze natural, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, etc).

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte