Se poate transport international fara engleza?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Se poate transport international fara engleza?

Se poate transport international fara engleza?

Cum te urci tu la volan sa conduci pe strazile Londrei, ale Budapestei sau Vienei, fara sa stii engleza?

Se poate transport international fara engleza?

Ai nevoie de mancare, sa alimentezi, sa te cazezi, sa dai explicatii cand esti oprit de politie pe drum sau sa soliciti o informatie! Prin semne si desene se comunica in comuna primitiva.
-Pai spun simplu: mangeare, mangeare si arat spre stomac, spuse unul dintre soferii mei, caruia nu-i placea deloc sa invete!
-Mangeara? Si daca esti servit cu frigarui de sarpe sau pulpe de broasca, l-am intrebat insistent?
-Seful, nu-mi faceti asta, va rog, ca mananc engleza!
Transportul international nu se reduce la conversatii culinare, dar ajungi la mintea omului simplu doar prin lucruri care-i capteaza interesul. Soferul meu era unul dintre aceia care rontaia tot timpul ceva si dadea greu jos de la volan cele peste 100 de kilograme.
Pai, daca reusisem sa mobilizez si lenesul companiei cu imaginatia mea debordanta, tot ce mai aveam de facut era sa solicit cursuri engleza companii de la ILSC.ro, institutia cu cei mai buni profesori de limbi straine din Romania. De ce i-am ales pe ei din lista lunga de meditatori?
Fiindca am vorbit cu multi intreprinzatori si mi-au confirmat valoarea profesorilor de aici care isi adapteaza metodele nevoilor de comunicare ale cursantilor. Prietenul meu, managerul caselor de schimb valutar din Bucuresti era incantat de rezultate, la fel cel de la casele de amanet si de la un lant hotelier renumit.
M-am gandit sa-i reunesc la sediul companiei in vacanta de sarbatori si sa-i rog pe neobositii profesori sa le predea soferilor care duceau marfa in afara si aduceau materie prima tot de acolo. Procedand asa, le usuram si lor munca, dar faceam si economii imense fiindca se impunea insotirea transporturilor importante de catre un vorbitor de limba engleza care era platit separat de sofer.
Domeniul de specialitate ales a fost pentru inceput turismul. Sunt genul de manager care imi iubesc angajatii si doresc ca ei sa o duca bine oriunde s-ar afla. Nu m-as fi simtit confortabil sa-i stiu in pana pe undeva printre straini si incapabili sa ceara ajutorul sau ca mor de foame cu diurna in buzunar fiindca nu stiu sa ceara o paine. Eu nu am aprobat niciodata cazarea in cabine sau condusul non-stop pana la epuizare, iata de ce am ales pentru inceput turismul.
Imi doresc ca ei sa fie independenti lingvistic si sa poata solicita orice serviciu le este necesar in limba engleza. La inceput propunerea mea a fost intampinata cu ostilitate:
-Seful, daca ne-ar fi placut limbile straine, am fi facut facultate si eram acum profesori de engleza, doctori sau ingineri!
Treptat a inceput sa le placa si s-au intrstat cand au vazut ca lectiile se apropiau de sfarsit, mai ales ca aveau o profesoara foarte buna, dar si frumoasa…
Astazi, in compania de transport international de marfa pe care o conduc se vorbeste o engleza impecabila, iar soferii sunt politicosi, manierati si arata bine, desi acestea nu sunt criterii de angajare.
-Sefu, va multumesc pentru cursurile acelea de limba engleza pentru ca acum nu mai fac provizii de chipsuri cand plec in cursa, ci mananc hrana sanatoasa la cele mai bune restaurant din Londra si am slabit deja 10 kilograme, mi-a spus tipul pe care l-am poreclit Mangeare…

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.