Tot ce trebuie sa stii despre cosmetice





In materie de produse cosmetice, regina Cleopatra este cea care a dat tonul, acum mii de ani. Aceasta folosea cuprul si carbunele negru pentru a-si contura ochii, minereul de fier rosu pentru a-si colora obrajii si buzele.
Inca din Egiptul Antic, fetele tinere, femeile si, uneori, barbatii, au inceput sa se machieze subtil, pentru a-si ascunde ridurile, a ascunde imperfectiunile si a fi mai atragatori. Insa acum, evolutia industriei cosmetice a dus la sfarsitul folosirii materiilor prime toxice, precum plumbul, arsenicul sau mercurul.
Acestea au fost folosite sute de ani in crearea cosmeticelor, ca si conservant, insa folosite timp indelungat, acestea iritau pielea si o distrugeau. Asa cum spuneam, evolutia industriei cosmetice a stopat, inca de acum doua veacuri, folosirea substantelor toxice in crearea machiajelor, insa pana acum putin timp plumbul inca era utilizat.
Din 1900 a aparut o instititutie acreditata pentru testarea produselor cosmetice, insa nu poate face fata multitudinii de produse lansate zilnic, care contin o multitudine de ingrediente care se fac vinovate de aparitia eczemelor, a dermatitei de contact sau chiar a cancerului de piele.
De aceea, este indicat sa stii care sunt ingredientele si cum acestea iti afecteaza pielea. De preferat, renunta la cumparaturi de cosmetice de la companii necunoscute sau de la colt de strada. Nu de alta, insa te poti trezi cu banii aruncati pe fereastra si cu multe vizite la dermatolog. Spre exemplu, magazinul de cosmetice JoliMag comercializeaza produse de la branduri cunoscute si extrem de apreciate in randul romancelor. Pe langa confort si siguranta, poti primi coletul chiar la tine acasa, fiind livrat de curieri rapid.
La ce sa fii atenta cand iti cumperi cosmetice
Parfumurile, conservantii si compusii chimici (cum ar fi p-fenilendiamina si glicerilul monotioglicolat). Pot provoca reactii alergice severe, care, de cele mai multe ori, sunt greu de identificat de catre dermatologi.
Carbunele negru. In Orientul Mijlociu, Asia si Africa, femeile inca il folosesc pe post de creion de ochi.
Plumbul. Mai bine de jumatate dintre produsele cosmetice de pe piata contin aceasta substanta, care ataca sistemul nervos central. Recent, in China s-au descoperit rujuri ce contineau o cantitate uriasa de plumb.
Stearat de zinc si carbonat de magneziu (creta). Pudrele contin aceste ingrediente pentru a absoarbe sebumul, dar usuca si rideaza pielea.
Conservantii. Mascara contine o cantitate foarte mare, fiind unul dintre cele mai periculoase produse cosmetice. De asemenea, exista pericolul ca pigmentii de culoare din mascara sa coloreze in mod permanent interiorul pleoapei.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.