Ai nevoie de o camera de supraveghere exterioara? Iata cum o alegi!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Ai nevoie de o camera de supraveghere exterioara? Iata cum o alegi!

Ai nevoie de o camera de supraveghere exterioara? Iata cum o alegi!

Venirea sarbatorilor de iarna este o mare bucurie pentru noi, deoarece vom primi cadouri si vom fi in compania familiei si a celor dragi, cat mai ales pentru hoti. Sarbatorile prelungite sunt ocazia perfecta de a da spargerea, mai ales ca filajul dinainte ia are ca scop sa se convinga ca vor putea cotrobai in voie, mai ales daca esti plecat in vacanta.

Ai nevoie de o camera de supraveghere exterioara? Iata cum o alegi!

Sa iti gasesti casa sparta nu este doar o situatie neplacuta, cat mai ales stresanta. Cu siguranta nu iti va face bine sa intri in locuinta si sa o gasesti ravasita, apoi sa mergi la politie pentru declaratii. Pana se va face cercul de suspecti, apoi alte declaratii, acesta isi va pierde urma.

O buna metoda de a scapa de aceasta teama este sa iti instalezi sisteme de alarma, insotit de camere de supraveghere video pentru exterior. Daca vorbim de o camera ce monitorizeaza o masina parcata atunci trebuie sa aiba anumite caracteristici, daca este o camera pentru monitorizarea traficului alte caracteristici, daca este pentru monitorizarea intrarii in casa, scoala, birou, cu totul alte caracteristici.

Insa ca faci o achizitie reusita si sa te bucuri de camere de supraveghere la cele mai bune preturi, dar eficiente si de calitate, ar trebui sa iei in calcul urmatoarele aspecte: tipul lentilei, tipul sistemului de infrarosu, gradul de rezistenta la intemperii.

In cazul in care ai nevoie de o camera de supraveghere video pentru locuinta, alege un model cu o lentila varifocala, care va stii sa isi focalizeze singura imaginea in punctul in care simte miscarea. Foarte importanta este si rezolutia, iar pentru o camera de supraveghere exterioara, de uz rezidential, este suficienta o rezolutie de peste 600 linii. La fel de important este si sistemul de luminozitate. O camera fara functia WDR (wide dynamic range) va avea o problema de realizare a luminozitatii.

De asemenea, o buna decizie de achizitie trebuie sa fie modelele cu infrarosu, pentru calitatea imaginii. In cazul in care intensitatea curentului nu este suficienta iluminatorul va functiona pe distante mult mai mici decat cele specificate in fisa tehnica. Tineti cont ca in cazul iluminarii IR calitatea imaginii scade simtitor.

Rezistenta la intemperii si socuri, la fel de importanta. In mod normal o camera de supraveghere de exterior functioneaza intre +50 si -10 grade Celsius. Riscul in cazul in care se utilizeaza o camera peste limitele admise (IP 66 este standardul de protectie pentru praf si APA) este fie sa inghete sistemele din ea si sa se defecteze, fie chiar sa ia foc in cazul temperaturilor foarte ridicate. Iar daca amplasarea camerei se va face intr-o zona cu vandali, este recomandata montarea acesteia cat mai sus sau achizitia unei carcase de protectie.

Mai mult, pentru o camera de supraveghere exterioara, trebuie luate in calcul urmatoarele caracteristici la montaj: pozitia fata de soare, pentru a vedea cum cade lumina pe lentila si pe obiectele monitorizate, rezolutia camerei, distanta fata de obiectul pe care doresti sa il monitorizezi, atat pentru focalizare cat si pentru Infrarosu si, nu in ultimul rand, rezistenta la conditii meteo extreme.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte