Pizza, mancarea delicioasa a fiecaruia

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Pizza, mancarea delicioasa a fiecaruia

Pizza, mancarea delicioasa a fiecaruia

Preparatele mediteraneene au devenit ceva obișnuit  în lume, au căpătat un renume universal recunoscut. Cel mai cunoscut preparat este pizza. Istoria pizzei moderne a început o dată cu aducerea roșiilor în Europa din America, în secolul XVI. În Italia, orașul care este strâns legat de pizza este Napoli. Aici acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul săracilor, în special, fiindcă era foarte ieftin de preparat, gustos și sățios.

După ce am spus aceste câteva cuvinte despre istoricul pizzei, vă voi povesti şi o întâmplare în legătură cu pizza pe care am petrecut-o cu doi ani în urmă, când am fost într-un City Break în Napoli. Datorită faimei preparatelor pizza am testat şi am mâncat în fiecare zi câte o pizza, fiecare având un alt toping. Frumoase, gustoase,fragede!!

Pizza, mancarea delicioasa a fiecaruia

La întoarcerea acasă, în România, m-am luat cu treaba şi am mai mâncat câteodată pizza de la diferite pizzerii care livrau online sau puteai să cumperi de la un mic ghişeu, aflat pe cine stie unde pe stradă. Gust nesatisfăcător!

Într-o zi, pe când eram la serviciu, am vrut să plec pentru ca să cumpăr ceva de mâncare. Un coleg, cu care eram şi bun prieten mă opreşte.

 • Stai așa, unde te duci?
 • Să mănânc şi eu ceva!
 • De ce nu vrei să comandăm o pizza aici la birou şi să o facem pe din două?

  Pizza, mancarea delicioasa a fiecaruia

  Mancarea delicioasa a fiecaruia

 • De unde?
 • De la Gambino’s?
 • Cine sunt aceştia?
 • Este vorba de un mare restaurant specializat în preparate italieneşti care are o pizza ca la mama ei acasă. Sediul central este pe Str. Vasile Lascăr, numărul 24, Sector 2, București, dar are nenumărate centre în întreg Bucureştiul. Este mai bine cunoscut ca RESTAURANT GAMBINO’S PIZZA PUB & BISTRO. Are pizza mai mare au mai mica, după foame şi după buzunar.
 • Pe cuvânt?
 • Măi tu ştii că mai glumim pe diferite teme dar acum vorbesc serios.
 • Bine, comandă şi o plătim pe din două.
 • Intră şi tu la ei pe site ca să îmi spui ce ţi-ar dori inima!

Am intrat şi mi-a lăsat apă în gură! În cele din urmă îi spun prietenului meu că vreau o Pizza Maxi Meats de 45 de cm.

 • Lasă că dacă luăm de 45 de cm nu putem să o mâncăm. Luăm de 32 şi o să vezi că ne ajunge şi mai rămâne!
 • Bine, cum spui tu.

A sunat la telefon şi a făcut comanda. În 15 minute ne sună curierul şi prietenul meu coboară la parter de unde ia pachetul. Ne aşezăm la masă în sala destinată pentru servitul mesei. Prima bucată pe care o gust din pizza mă duce imediat pe plaiuri  napolitane. Aceeaşi aromă, acelaşi aluat fraged şi ferm, puţin crocant, o încântare. Ei bine,  de atunci am luat obiceiul ca cel puțin odată pe săptămână să mănânc cu prietenul la prânz câte o pizza, la de la Gambino’s. Şi am mai luat alt obicei: Când  ne vin în vizită prieteni comand imediat câte o pizza Gambino’s, pentru a scăpa de stresul gătitului.

Până la Napoli nu am mâncat niciodată o pizza gustoasă. La noi am regăsit, la Gambino’s, aromele şi gusturile perfecte ale unei pizza excelente.

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.