Aurul alb un metal tot mai la modă! Ştii ce să alegi?





Căsătoria reprezintă în viaţa fiecărui om un moment important, un moment pentru care trebuie respectate şi anumite obiceiuri în funcţie de zonele de pe glob, dar şi de religie. La noi unul dintre obiceiuri îl reprezintă inelul de logodnă.
Aurul alb un metal tot mai la modă!
Când m-am căsătorit eu, procurarea unor astfel de bijuterii ca şi a verighetelor, era un lucru dificil. Trebuiau cereri peste cereri şi o aşteptare lungă, de obicei fără succes. Eram prin anul 1978.
Căutarea a început pe paginile de mică publicitate. Am sunat la mai multe numere de telefon şi până la urmă am ajuns de acord cu cineva de la o adresă undeva în zona centrului vechi. Am plecat împreună cu un prieten, pentru că şi atunci se făceau excrocherii şi aveau loc jafuri.
Am sunat la adresa indicată iar cel dinăuntru ne-a invitat să intrăm. În interior ne-a spus că el îmi recomandă inele de logodna aur alb pentru că sunt mult mai aspectuoase. Pentru că mă însuram am zis că accept. Atunci am luat un inel de logodnă din aur alb de 5 grame şi două verighete de aur galben de 3 grame fiecare.
Pentru orice prevedere îmi pregătisem o trusă de testare a aurului cu câteva picături de soluție pentru testarea aurului pregătită de mine într-un laborator de la servici, şi o piatră specială pentru testare.
Vânzătorul a venit şi el cu kitul său şi am testat. Erau inelele promise şi pentru care încasa banii. Odată tranzacția încheiată am plecat spre casă mulțumit. Cu toate acestea am plecat și cu o îndoială în suflet, îndoială ce s-a risipit atunci când am testa inelul şi verighetele la un bijutier adevărat. Ba mai mult, bijutierul mi-a spus că inelul este mult mai valoros fiind făcut dintr-un aliaj de aur şi platină.
În ziua de azi este foarte uşor de procurat astfel obiecte şi de multe ori la preţuri mai mult decât echitabile.
Acum iată şi câteva vorbe despre aurul alb: Aur alb este un aliaj format din aur şi un metal de culoare albă (nichel, paladiu, platină, fier, argint, crom, zinc).
Aurul alb a apărut în anii 1920 ca o încercare de a înlocui platina la fabricarea bijuteriilor.
Bijuteriile din aur pot avea o mare varietate de culori începând cu alb şi până spre galben-verde, funcţie de metalul folosit la aliere. Nu există bijuterii din aur pur deoarece acesta este foarte moale şi nu are proprietățile fizice necesare pentru prelucrarea unei bijuterii.
Aurul alb câștigă din ce în ce mai mult teren ca favorit al cumpărătorilor de bijuterii in fata aurului galben. Cererea pentru aur alb o depășește cu mult pe cea pentru aur galben. Majoritatea oamenilor care prefera aurul alb considera ca pare mai discret şi mai ușor de asortat decât cel galben.
Culoarea aliajului de aur alb poate sa difere, în funcție de metalele care s-au utilizat pentru a obține aliajul. De exemplu, este cunoscut faptul că aliajele cu nichel în componenta sunt mai albe, şi la prima vedere acest lucru ar putea fi de preferat, dar din nefericire nichelul poate provoca alergii sau iritații ale pielii. Din acest motiv, aliajele care conțin prea mult nichel sunt evitate de majoritatea bijutierilor.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.