Apele naturale minerale alcaline te țin sănătos





„Nici o boala nu poate rezista într-un corp cu PH-ul alcalin… Ţesuturile canceroase sunt acide în timp ce ţesuturile sănătoase sunt alcaline” a spus dr Otto Heinrich Warburg¹ care în 1931 când a descoperit cancerul.
Apele naturale minerale alcaline te țin sănătos
Apa alcalina este recomandată de medici și terapeuți pentru că efectele sale sunt deosebit de benefice asupra sănătății. Se numește apă alcalină pentru că PH-ul acestei ape este de 8,5 -9, deci un PH alcalin
“Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afectează fiecare celulă din corp. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescută cronică corodează ţesuturile organismului iar, dacă nu este ţinută sub control, întrerupe activitatea şi funcţionarea celulelor, de la bătăile inimii până la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăşi viaţa. Ea se află la baza tuturor bolilor şi îmbolnăvirilor.” Spune Dr. Robert Young, microbiolog şi nutriţionist din Statele Unite.
Problema apei este tot mai acută în zilele noastre. De la sacagii care aduceau apa cu sacaua în orașele mari, apă ce de multe ori era improprie băutului, până la sacagii² de la www.sacagiu.ro este o distanţă mare, mai ales în calitatea serviciilor.
Apa este cea care menține viaţa pe pământ. Acum trebuie să vedem şi ce fel de apă consumăm. În cea mai mare parte a oraşelor apa potabilă de la robinet prezintă riscuri de îmbolnăvire. S-au elaborat standarde de calitate pentru aceasta, standarde care să ascundă calitatea proastă. Multe oraşe au o apă care conţine calcar la limita maximă admisă de standarde, iar acest element produce multe îmbolnăviri.
O soluţie ieftină şi sănătoasă este consumul apei alcaline. Consumul pentru băut şi pentru pregătirea mâncării. Apa alcalină din România este un produs natural care se ambaleayă sub mai multe denumiri, atât în funcţie de ph cât şi de zona de proveniența.
Apa alcalina are capacitatea de a alcaliniza, sprijinind astfel funcționarea corectă a organismului, putând fi implicată într-o serie de procese: eliminarea reziduurilor, buna funcționare a sistemului digestiv, neutralizare, asigurarea nivelului optim de fluide, implicit al unui nivel corespunzător de hidratare. Alcalinitatea vizează de fapt nivelul PH-ului apei pe care o consumăm.
Trebuie ştiut ca apele româneşti sunt ape oligominerale³ natural alcaline, unde alcalinitatea este dată de tulpina bicarbonatului de sodiu (NaHCO3) care se găsește natural în această apa.
Apele naturale mineral alcaline te tin sănătos.
¹Otto Heinrich Warburg (n. 8 octombrie 1883, Freiburg im Breisgau, Baden-Württemberg, Germania – d. 1 august 1970, Berlin) a fost un medic, biochimist și fiziolog german laureat al Premiului Nobel pentru Medicină și Fiziologie în 1931.[1]
A făcut cercetări fundamentale asupra fermentației, fotosintezei, metabolismului și s-a remarcat prin lucrări importante privind biochimia fermenților respiratori. A scris Acțiunea catalitică a substanței vii (1928).
Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pentru anul 1931 i-a fost acordat „pentru descoperirea naturii și modului de acțiune a enzimelor respiratorii”.
² SACAGÍU, sacagii, s. m. Persoană care transporta în trecut apă (potabilă) cu sacaua, pentru a o vinde. →SACÁ, sacale, s. f. Butoi așezat pe un suport cu două sau cu patru roți, cu care în trecut se transporta apa de la fântână sau de la râu.
³ Apele oligominerale sau oligometalice se identifică prin:
- mineralizare totală < 1 g/l;
- absența elementelor farmacologic active și a gazelor terapeutice în concentrații minime admise;
- efecte clinice de tip terapeutic dovedite;
- Pentru a fi utilizate terapeutic, apele minerale trebuie să fie pure bacteriologic și să aibă un debit care poate să asigure valorificarea prin metodologia indicată.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.