De ce sunt fructele si legumele bio atat de apreciate

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
De ce sunt fructele si legumele bio atat de apreciate

De ce sunt fructele si legumele bio atat de apreciate

Indiferent de dieta, alimentele ecologice reprezinta o prioritate inteligenta. Alegerea alimentelor ecologice este o alegere eficienta pentru sanatatea personala si planetara. Cumpararea de alimente ecologice fara substante chimice nocive, cu mai multi nutrienti si cu mai mult gust este un vot direct pentru sanatatea imediata si viitorul plin de speranta a generatiilor viitoare. Sunt multe persoane care au inteles toate acestea si aleg de fiecare data fructe si legume bio .

Consumul de alimente organice crescute conform standardelor este singura modalitate de a evita cocktailul de otravuri chimice prezente in produsele alimentare comercializate. Mai mult de 600 de produse chimice active sunt inregistrate pentru uz agricol, in valoare de miliarde de lire sterline anual. Aplicatia medie echivaleaza cu aproximativ 16 kilograme de pesticide chimice pe persoana in fiecare an. Multe dintre aceste substante chimice au fost aprobate de Agentia pentru Protectia Mediului inainte de a fi testate.

De ce sunt fructele si legumele bio atat de apreciate

 

Academia Nationala de Stiinte raporteaza ca 90% din substantele chimice aplicate produselor alimentare nu au fost testate pentru efecte pe termen lung asupra sanatatii inainte de a fi considerate “sigure”. Pesticidele cele mai periculoase si toxice necesita metode speciale de testare, care sunt rareori aplicate.

Produsele alimentare organice au mai multe substante nutritive – vitamine, minerale, enzime si micronutrienti – decat alimentele cultivate in mod comercial, deoarece solul este gestionat si hranit cu practici durabile pe baza unor standarde responsabile.

In medie, alimentele cultivate ecologic ofera: 21,1% mai mult fier (decat omologii lor conventionali); 27% mai mult vitamina C; 29,3% mai mult magneziu; 13,6% mai mult fosfor.

Alimentele cultivate organic au, in general, un gust mai bun, deoarece pamantul hranit corect si bine echilibrat produce plante sanatoase si puternice.

Alimentele modificate genetic (GE) si organismele modificate genetic (OMG) sunt produse intr-un ritm alarmant, cu repercusiuni uriase. Produsele modificate genetic nu sunt de fiecare data etichetate.Deoarece alimentele cultivate organic nu pot fi modificate genetic in nici un fel, alegerea ecologica este singura modalitate prin care oamenii pot sa fie siguri ca vor consuma doar produse sanatoase.

Datorita tuturor acestor avantaje ale produselor bio, acestea au devenit tot mai des cumparate si sunt persoane care refuza sa consume alt tip de produse.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte