Oameni şi fapte, asta dorim!
Anul 2017 a fost un an agitat pentru România. De la mişcările începute în ianuarie cauzate de OUG 13, până în decembrie cu #rezist au fost permanent mişcări de contestare în stradă. Am participat şi eu la unele din ele, din februarie când s-au strâns în stradă 600000 de manifestanți până în decembrie.
Oameni şi fapte, asta dorim!
Un lucru mi s-a părut ciudat. Noi cei din stradă nu am avut sprijinul opoziţiei, nu am simţit că opoziţia ar fi alături de noi. Cele câteva ieşiri mai vocale ale acestora nu au fost suficiente.
Mă așteptam din partea PNL să vină cu un program de guvernare și un guvern paralel pe care să îl facă cunoscut. Nu! Ei doar contestă guvernarea PSD fără a oferi alternative.
Nu mi-e ruşine nici cu cei de la USR. Ce alternativă ne oferă? Ce program de guvernare au? destructurarea fără a pune altceva în loc nu este normală!
Un lucru ce a fost scos în evidenţă la guvernarea PSD din această perioada este incultura membrilor PSD din parlament, dar şi dorința lor de a stăpâni o ţară mai presus de legile normale ale democraţiei.
Este bine că am văzut această faţă a PSD, dar ce oferă opoziția, care se pare că este scindată.
Oameni şi fapte asta dorim! Strada va susţine acea formă de guvernare pe care o va considera pe gustul ei. Totuşi guvernarea unei ţări nu se poate face din stradă.
Aştept ca în noul an 2018 opoziţia să vină cu ceva concret. Fie propune un guvern din umbră care să monitorizeze actualul guvern, fie propune un nou program de guvernare care să satisfacă o mare majoritate de români. Toate acestea să fie cunoscute de publicul larg şi popularizate într-un limbaj inteligibil.
La ora actuală alegerile anticipate ar fi un dezastru mai mare pentru ţară şi pentru opoziţie, care nu şi-a lărgit bazinul electoral.
Lipsa de coeziune a opoziţiei, faptul că nu declanşează un program comun de acţiune, este un handicap pe care şi-l creează singuri. Dezastrul va fi manifestat prin câştigarea alegerilor de către PSD chiar cu un milion de votanţi. Opoziţia nu se ştie câţi votanţi va mai reuni!
În afară de contestare nu am văzut nimic concret. Dacă a apărut mişcarea contestatară din stradă, partidele trebuie să acţioneze altfel. Propuneri şi programe care să spulbere actuala dominaţie.
Dacă dl. Ludovic Orban şi-a asociat numele cu Răducu Filipescu cum speră să mai aibă credibilitate în judeţul Călăraşi.
Cel puţin PNL-iștii olteniţeni nu uită cum Răducu a promovat la alegerile locale un membru al PSD, cum a destructurat organizaţia PNL Olteniţa.
O altă hibă a PNL este că a făcut uniunea cu PDL (asociat cu administrația anterioară neagreată de marea majoritate a cetăţenilor)
Totuşi cea mai mare parte a vinei este lipsa de oferte a opoziţiei. Simpla contestare nu poate aduce un plus semnificativ de electorat.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.