Iustin Paraschiv, povestea de succes a celui mai tanar antreprenor din Romania, cu afaceri de peste 120 de milioane de euro

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Iustin Paraschiv, povestea de succes a celui mai tanar antreprenor din Romania

Iustin Paraschiv, povestea de succes a celui mai tanar antreprenor din Romania

La numai 36 de ani, Iustin Paraschiv are un portofoliu de afaceri demn de admiratie. Desi tanar, acesta a dovedit, si nu o data, faptul ca are antreprenoriatul in ADN.

Iustin Paraschiv isi incepe ascensiunea in domeniul business-ului romanesc putin dupa 18 ani, perioada la care altii inca viseaza si nu stiu ce traiectorie sa aleaga in viata. Munca asidua, viziunea manageriala fresh si ambitia de a reusi au demonstrat ca nu trebuie neaparat sa ai o varsta mai inaintata pentru a reusi.

Cum si-a inceput Iustin Paraschiv ascensiunea in business-ul romanesc

Inca din timpul facultatii, Iustin Paraschiv a preluat afacerile familiei. Ideile sale de business unice, viiziune manageriala fresh si ambitie, au transformat Carmistin si Avicarvil in business-uri profitabile, ale caror cifre de afaceri cresc simtitor in fiecare an.

Iar, in curand, avea sa primeasca un premiu special, care il va ambitiona si mai mult – “Cel mai tanar milionar” din Romania.

Prin anii 2000, in timpul vacantei universitare, parintii i-au cerut ajutorul lui Iustin in afacerea de familie. Dupa numai cateva saptamani petrecute in mijlocul evenimentelor, si-a dat seama, cu amaraciune, ca firma are dificultati in procurarea materiei prime. Insa ideile nu l-au lasat sa tine pasul pe loc – acum, Iustin Paraschiv isi aminteste ca solutia salvatoare a fost reprezentata de importurile de carne.

Inceputurile antreprenoriatului nu au fost deloc usoare pentru Iustin, insa nu s-a dat batut. Timpul pe care l-a petrecut in afacerea de familie l-au familiarizat cu legislatia pentru importuri si dupa doar 1 an a stabilit cu parintii ca este timpul sa isi inceapa propriul business.

Prima companie pe care tanarul antreprenor, Iustin Paraschiv, a infiintat-o a fost Carmistin, a carui obiect de activitate era importul de carne. Dupa cativa ani la carma propriului business, in 2005 a facut primul milion de euro. O cifra colosala pentru un tanar antreprenor, insa stia ca pentru a se extinde trebuia sa reinvesteasca banii.

In anul 2006, Iustin a preluat o alta companie, Avicola Oltchim, pentru aproximativ 6 milioane de euro, investitie ce s-a dovedit foarte dificila pentru ca mai bine de trei sferturi dintre angajati si-au dat demisia odata cu preluarea companiei de catre acesta.

Dupa Avicola Oltchim, transformata in Avicarvil, Iustin Paraschiv a dezvoltat si Pajo Holding, care reuneste diviziile de cultivare a terenurilor, cresterea taurinelor, o fabrica de furaje la Ramnicu Valcea si exportul de animale vii. In 2010 extinderea s-a inlantuit, holding-ul completandu-si activitatile cu linia de pesticide si ingrasaminte.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.