Trei branduri de prestigiu: Casio, Seiko, Skagen

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Trei branduri de prestigiu: Casio, Seiko, Skagen

Trei branduri de prestigiu: Casio, Seiko, Skagen

„Hei, bunic, cu monoclu erai sic”, vorba celor de la Phoenix… Iar bunicii si strabunicii noştri, care pe langa un joben care rimeaza cu Mon Jardin (tot de la Phoenix citire) si un baston din lemn de abanos (care putea foarte bine sa ascunda in el o lama subtire, dar bine ascutita, de spada!) mai purtau si ceas la buzunarul vestei. Erau la moda ceasurile elvetiene, cu carcasa si lant de argint…Eeei, ce vremuri! Cine ar fi crezut, la cumpana secolelor XIX si XX, ca intr-o buna zi, monopolul elvetienilor in materie de orologerie va fi contestat de japonezi, care au izbutit sa dea un nou inteles termenului „precizie”?

Trei branduri de prestigiu: Casio, Seiko, Skagen

Daca vreti sa va convingeti, „dati o tura” pe Best Watch.ro, accesati pagina cu e ceasuri Seiko  si admirati produsele acestei companii,  fondata in 1881 de catre Kintaro Hattori, care a deschis un magazin de bijuterii in cartierul Ginza din Tokio. In 1892, Hattori-san a inceput productia de ceasuri (pendule de perete), sub numele de Seikosha. Primele ceasuri de mana au apartu in 1924, iar in 1969 a intrat in productie Astron, primul model de ceas cu cuartz din lume. Iar la sfarsitul anilor 1980, Seiko a lansat pe piata primele ceasuri kinetice, care combinau avantajele ceasurilor cu cuartz cu cele ale ceasurilor automate… Puteti, de asemenea, sa le daruiti celor dragi ceasuri Casio – un alt brand japonez care nu mai are nevoie de absolut nicio prezentare. Aceasta companie, fondata in luna aprilie a anului 1946 de catre Tadao Kashio a lansat pe piata in anul 1957 primul calculator electric compact. In scurt timp Casio si-a diversificat oferta: astazi, compania japoneza produce echipamente de studio, computere, instrumente muzicale, camere digitale, telefoane mobile si, bineinteles, ceasuri.

Trei branduri de prestigiu: Casio, Seiko, Skagen

Iar daca doriti o alternativa la ceasurile fabricate in tara samurailor, puteti alege ceasuri Skagen, create de doi urmasi ai vikingilor: Charlotte si Henrik Jorst. Iar danezii, dupa cum se prea bine stie, sunt foarte pretentiosi (si foarte inventivi) in materie de design… Pana la urma, compania Skagen Denmark a fost preluata de Fossil – un brand texan la origine, devenit intre timp o multinationala care are fabrici de ceasuri din Elvetia pana in Hong Kong. Cu alte cuvinte, suflet danez, inima elvetiana si „musculatura” americana – o combinatie care nu da niciodata gres!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.