Munca grea este pentru tractoare

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Munca grea este pentru tractoare

Munca grea este pentru tractoare

Cat erau zilele de vara de lungi, oamenii negri, transpirati, epuizati manuiau tarnacoapele cu cozi grele. Daca le priveai mainile erau pline de rani din cauza bataturilor sparte. Poate ca greseau stand cu spatele gol in soarele arzator, cert este ca pareau adusi din Africa, de fapt erau oameni saraci din satele Maramuresului platiti sa sape santurile de-a lungul satului nostru sa ni se faca alimentarea cu apa. Nu aveau sistem de protectie si cand dadeau de vreo piatra incapatanata isi blestemau zilele. Tarnacoapele sareau din mainile lor, din roca ieseau scantei, transpiratia se revarsa suvoaie. Cateodata ploaia de vara facea sa le sfaraie pielea incinsa si o percepeau ca pe o binecuvantare, chit ca se umpleau din cap pana in picioare de noroi.

Munca grea este pentru tractoare

In cazul lor nu era valabila zicatoarea: ”Munca grea este facuta pentru tractoare”fiindca erau ei insisi ca niste utilaje care isi pierdusera orice urma de gratie. Pana si fetele li se asprisera.
Ce bine ca acum exista utilaje Eurogrup iar oamenii nu mai muncesc asemenea tractoarelor!
Nu numai ca s-a inventat masina de sapat santuri, ci ea poate fi cumparata si in Romania cu ajutorul magazinului de utilaje de constructii si sprijinire santuri Eurogrup-utilje.ro. Cu o viteza de 150-200 de metri pe ora, ea poate termina intr-o zi ceea ce reuseau oamenii intr-o luna in trecut. Ea poate realiza santuri cu o adancime de 1,5 metri. Masina dispune de autonomie si are o greutate de 3 200 de kilograme. De domeniul stiintifico-fantastic par si forezele pneumatice TERRA-HAMMER cu ajutorul carora conductele se instaleaza subteran, fara sa se sape santuri. Ele pat strapunge suprafete inaccesibile oamenilor: pe sub drumuri, terasamente, gradini si parcuri operand rapid si lasand pamantul in regula, in timp ce tunelul realizat de utilaje este complet securizat prin batere.
Munca bruta a oamenilor este inlocuita de masini si de echipamente, asa au parut: ciocanele pneumatice, masinile de tras cabluri, echipamentele diamantate si masinile de taiat rosturi.
Nimeni nu mai este speriat astazi de munca de pe santier si masinile genereaza ritmul alert al aparitiei constructiilor. Acum vezi un teren viran imprejmuit, pe care scrie : ”Zona de constructie”, iar dupa cateva zile de zgomote ale utilajelor conduse de catre oameni se inalta fascinante cladirile.
Folosirea cu prudenta a acestor utilaje a dus la scaderea considerabila a accidentelor de munca si imbolnavirilor cauzate de conditiile inumane de munca.
Toate aceste utilaje sunt importate din Germania si vin insotite de certificate de garantie, in plus, furmizorii ofera consultanta la achizitionarea lor si garantie sau post-garantie dupa cumparare.
Reprezentantii firmei se gandesc si la constructorii care nu au atat de multi bani, de aceea ofera masini si utilaje spre inchiriere.
Cu ajutorul acestor echipamente si masini se fac economii mari fiindca:
-inlocuiesc munca multor oameni si implicit costurile aferente
-urgenteaza finalizarea lucrarilor
-au capacitatea de a creste productivitatea.
O masina de sapat santuri poate inlocui cu succes o echipa de muncitori si diminua costurile aferente fortei de munca respective.
Produsele se pot comanda foarte usor, prin e-mail, telefonic sau prin formularul de contact pus la dispozitia clientilor.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.