Cum trebuie iluminata corect camera copilului?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cum trebuie iluminata corect camera copilului?

Cum trebuie iluminata corect camera copilului?

Amenajarea camerei copilului este o misiune importanta pentru parinti, acestia straduindu-se sa ii ofere celui mic cele mai bune conditii pentru timul petrecut in spatiul din locuinta care ii este dedicat lui. Sunt o serie intreaga de aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand este pusa la punct aceasta incapere speciala pentru copil, menite sa contribuie la crearea unei atmosfere cat mai primitoare, placute, confortabile, propice odihnei, dar si jocului, lecturii, studiului, primirii prietenilor sai si a tuturor activitatilor pe care le va desfasura in acest spatiu al lui.

Astfel, referitor la mobilarea si  decorarea camerei, parintii trebuie sa il implice in decizii si pe copil, daca varsta lui permite acest lucru, iar sugestiile lui sunt rezonabile, astfel incat preferintele, pasiunile si personalitatea lui sa-si puna amprenta pe stilul camerei sale, care sa devina pentru el spatiul sau favorit, in care sa se simta cel mai bine. Alaturi de elementele care tin de designul interior al camerei copilului, sunt esentiale pentru starea de bine ale celui mic aspectele referitoare la siguranta si confortul lui, iar aici avem in vedere piesele de mobilier potrivite pentru varsta lui, care sa ii asigure, fie in pat, fie la biroul la care invata, pozitii corecte, care sa nu ii afecteze cresterea armonioasa, alaturi de surse de iluminat potrivite, care sa nu ii oboseasca ochii sau chiar sa ii afecteze in timp vederea.

De aceea, este recomandat sa fie solicitate in acest sens serviciile unor specialisti, vezi 07Handyman, care sa monteze profesionist prizele si intrerupatoarele cu protectie din camera, precum si corpurile de iluminat.  Cei de la 07Handyman vor decide de cate intrerupatoare este nevoie si care va fi amplasarea optima a punctelor de control. Este ideal ca aceasta camera sa asigura o sursa de lumina naturala suficienta pe parcursul zilei, sa aiba ferestre care sa permita accesul, perdele care sa filtreze placut lumina de afara. In ceea ce priveste iluminatul artificial, sunt recomandate sursele de lumina calda, in detrimentul celor reci, care obosesc ochii copilului, deci trebuie evitate becurile fluorescente sau cu halogen.

De asemenea, pozitionarea luminilor este importanta, fiind necesare mai multe puncte in camera, nu doar lustra fixata in tavan, care, evident, nu va fi suficienta pentru toate tipurile de activitati desfasurate de copil. Separat, la biroul la care copilul studiaza, deseneaza sau construieste ceva in cadrul unui joc, este nevoie de o lumina directa, speciala pentru activitatile din acest loc.

O alta lumina, precum o lampa de veghe, poate fi montata langa pat, pe o noptiera, cu lumina blanda, discreta, care sa functioneze pe timpul noptii, pentru ca cel mic sa aiba un somn linistit si sa se simta in siguranta. Totodata, pot fi utilizate variatoarele de lumina, care pot regla dupa preferinta intensitatea luminii, in functie de activitatea desfasurata de copil.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte