Ce se intampla într-o tipografie?
Inventarea tiparului în jurul anului 1445 a transformat total lumea și a dus la o revoluție extraordinară a gândirii și răspândirii informației. Dacă până atunci cărțile erau copiate de mână și prin urmare extrem de rare, din acel moment lucrurile au devenit treptat mai simple și mai la îndemâna tuturor. Așadar, lumea pe care o cunoaștem a început într-o tipografie.
Ce se intampla într-o tipografie?
Efort creativ intens
Munca într-o tipografie n-a fost și nu va fi vreodată monotonă. Tipărirea cărților se face prin proceduri rapide însă felul cum arată paginile trebuie să emane creativitate și multă dăruire. Cei care oferă lumii cărți o pot face numai dacă își înțeleg munca, importanța, esența a ceea ce produc din hârtie, cerneală și multă culoare. Oamenii speciali care lucrează în tipografii iubesc cărțile, și tot ce reprezintă ele pentru lume. Efortul lor intens merită și este apreciat de toți iubitorii de tipărituri.
Informație din belșug
Tipografia a fost până nu demult sursa tuturor informațiilor. Chiar și astăzi, în era digitală, oamenii iubesc mirosul de cărți proaspăt tipărite și le preferă în detrimentul celor digitale. Totul pare mai real, mai substanțial când dai paginile una câte una, răsfoind și meditând la un subiect sau altul. Ziarul tipărit este sursa zilnică de informare a miliarde de oameni. Și totul pleacă dintr-o tipografie care face informația să curgă prin pagini și cerneală.
Cerneală și culoare
Tipografiile moderne dau culoare lumii în care trăim. Zi de zi, prin creativitate și muncă intensă, mesajele importante se răspândesc pretutindeni și lumea devine mai bună. Dacă în trecut tipăritura era mai mult alb negru, astăzi, forma și culoarea materialelor tipărite este la fel de diversă precum lumea însăși. Imaginația scriitorilor și designerilor capătă contur atunci când materialele se tipăresc în toate formele dorite, cu toate culorile dorite, impecabile, strălucitor de clare și de puternice.
Materiale tipărite
Produsele care ies dintr-o tipografie sunt pe cât de numeroase pe atât de diverse. Din tipografie ies ziare, reviste, calendare, agende, materiale promoționale, postere, afișe, adică tot ce înseamnă mesaj pe hârtie. Mai modern, tipografiile pot imprima și pe alte materiale cum ar fi plasticul, sticla, materialele textile. Important e ca mesajul să fie transmis într-un mod cât mai atractiv, cât mai modern, interesant și ușor de înțeles pentru public.
Print digital
Tipografiile moderne oferă servicii diverse, soluții rapide și au capacitatea de a tipări o gamă mult mai largă de formate. Multe tipografii oferă serviciul de print digital care oferă aceeași calitate a tipăriturii însă poate fi folosit pentru tiraje mai mici și comenzi mai rapide.
Tiparul a evoluat timp de sute de ani dar a rămas la fel de relevant pe tot parcursul secolelor. Cu ajutorul lui s-au transmis idei, informații, s-au stârnit revoluții și s-au schimbat destine. Era digitală nu ne-a îndepărtat de importanța tipografiei ci ne-a adus mai aproape de a-i înțelege valoarea reală pentru noi ca oameni. A venit timpul să redescoperim importanța informației tipărite, care rămâne peste timp și nu poate fi ștearsă cu un simplu click. Informația valoroasă, reală, utilă ne este adusă de la tipografie.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.