Cum sa dobandesti rapid competente care sa te ajute concret la interviul de angajare?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cum sa dobandesti rapid competente care sa te ajute concret la interviul de angajare?

Cum sa dobandesti rapid competente care sa te ajute concret la interviul de angajare?

Participarea la un interviu de angajare este un moment important pentru fiecare dintre noi si  poate insemna sansa unui loc de munca pe care ni-l dorim cat mai bun si motivant. Cei mai multi dintre noi avem in aceste momente emotii greu de stapanit, care ne pot pune in dificultate si ne pot impiedica sa demonstram in fata angajatorului cat de capabili, profesionisti si responsabili suntem de fapt. Altii sunt stapani pe sine, reusesc sa se comporte degajat, fie pentru ca pur si simplu asta este firea lor sau au un adevarat „antrenament” pentru ca viata i-a pus de mai multe ori in situatia de a se afla in cautarea unui job si implicit sa participe la interviuri de angajare.

Cum sa dobandesti rapid competente care sa te ajute concret la interviul de angajare?

Chiar si in aceasta situatie, a experientei dobandite ca urmare a participarilor repetate la diverse interviuri cu scopul ocuparii unui loc de munca, asta nu garanteaza automat  reusita, ci dimpotriva poate demonstra chiar contrariul, daca deja sunt contabilizate mai multe esecuri incasate la intalnirile cu diversi angajatori.

Fie ca esti in situatia cautarii primului tau loc de munca sau ai renuntat la ultimul job cu speranta gasirii altuia mai bun, care sa iti aduca satisfactia muncii depuse, daca iti doresti sanse cat mai mari nu doar sa faci o impresie buna, ci sa reusesti sa il convingi pe angajator ca esti cea mai buna alegere dintre toti cei intervievati, poti apela la cursuri dezvoltare personala, prin intermediul carora iti poti pune mai bine in valoare calitatile, iti vor intari increderea in sine si te vor ajuta sa iti invingi anumite temeri sau iti vor imbunatati  modul de exprimare etc.

Si pentru ca esti interesat in special de a te prezenta cat mai bine in fata celui care ti-ar putea oferi jobul vizat, inscrie-te la cursuri de comunicare la interviu. Acestea pot sa iti fie de un real folos, iar cele sase ore de pregatire iti vor dezvalui lucruri esentiale, precum care sunt elementele unui interviu, pentru a le intelege si pentru a sti ce ai de facut in mod concret prin intermediul unor tehnici speciale, cum sa iti pui in valoare eficient punctele forte, sa iti identifici cu realism punctele slabe si sa le poti corecta, sa iti faci o imagine cat mai fidela a profilului tau personal.

De asemenea, trainerii te vor ajuta sa iti imbunatatesti si sa-ti structurezi eficient discursul pentru interviu, comunicarea verbala, dar si cea non- verbala, atitudinea, comportamentul, gesturile care sa te insoteasca, sporirea capacitatii de a te adapta la orice situatie care poate intervini in timpul interviului, dovedind flexibilitate, claritate, alaturi de alte competente cu rol decisiv pentru succesul interviului de angajare.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte