Legume pe lângă bloc





Pentru a avea producţii legumicole bogate trebuie să ai în primul rând seminte legume de calitate.
Legume pe lângă bloc
Viaţa plantei începe de la stadiul embrionar, din sămânţă şi se desfăşoară pe parcursul unei perioade mai îndelungate până când planta se ofileşte şi moare. Pentru a avea o plantă sănătoasă, viguroasă şi productivă trebuie să ai un material genetic de calitate, dar şi solul în care creşte planta care trebuie să respecte anumiți termeni de calitate pentru ca aceasta să aibă toate substanţele necesare ca să se hrăni.
În multe cazuri culturile legumicole sunt invadate de ierburi şi bălării, factor ce conduce la diminuarea producţiilor. Pentru a diminua acest efect, sau chiar a elimina total ierburile parazite este nevoie ca să se folosească erbicidarea.
Erbicidarea este un procedeu chimic prin care anumite plante țintă sunt distruse de o substanţă introdusă în sol, după o anumită tehnologie. De fapt erbicidele selective distrug anumite plante și lasă culturile dorite relativ nederanjate.
Exemplul concret pe care vreau să vi-l dau este gradina mea de la parterul blocului în care stau, de la fereastra apartamentului meu. Este drept că nu am mai făcut încă aşa ceva, însă sper ca primul an să fie unul fructuos pe măsura investiţiei. Veţi descoperi imagini care m-au inspirat şi vă promit că o să vă prezint şi rezultatele.
Totuşi cel mai important lucru pentru mine a fost procurarea materialului genetic, semințe, pentru a justifica prin rezultate şi cheltuielile.
Am realizat două astfel de Tower Garden urmând ca odată cu împrimăvărarea să sădesc în ele legumele alese.
Am mai ales şi un astfel de sistem, handing garden suficient pentru spaţiul pe care îl am. Sper că voi putea să am ce să cultiv şi să fiu satisfăcut de rezultate. Pentru răsaduri am cumpărat seminţe de pe site-ul erbicid.ro. Acum voi testa calitatea seminţelor.
Îmi aduc aminte că în copilărie mergeam la cules roşii pentru o fabrică din zona mea de baştină. Pământul era roşu de fructele coapte pe tulpinile lăsate să se dezvolte pe pământ. Erau roşiile cărora noi le spuneam hibrid, un hibrid obţinut la un institut de cercetări de la Buzău. Roşiile erau cam de două ori mai mari decât roşiile chery de azi, 25-100 grame pe bucată, dulci si cărnoase. Erau folosite cu precădere în fabricile de conserve.
Ei bine de data aceasta eu am cumpărat pentru grădina mea de la bloc, nişte tomate tip tomate balkan F1. Mi s-au părut cele mai indicate pentru ceea ce doream eu să fac. pe lângă salată am hotărât să sădesc şi 4-5 ardei graşi, 2-3 ardei iuţi, castraveţi şi dovlecei urcători ca şi nişte fasole verde albă lată care urcă pe verticală.
În timpul verii vă voi prezenta fotografii cu felul în care evoluează grădina mea. Faptul că materialul genetic a fost bun mă încurajează şi îmi dă speranţe. Oricum şi pământul pe care l-am pus în ghivece a suferit un proces de erbicidare şi dezinsecţie pe măsură. Apa este şi va fi un factor ce trebuie urmărit cu mare atenţie în aceste culturi urbane.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.