Cum alegi pompa de recirculare pentru centrala?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cum alegi pompa de recirculare pentru centrala?

Cum alegi pompa de recirculare pentru centrala?

Suntem inconjurati de tehnologie. Ne folosim de diverse aplicatii si echipamente ce o folosesc zi de zi. Intotdeauna am tanjit spre confortul interior, pe care am reusit sa il asiguram intr-o masura mai mica sau mai mare in locuintele proprii. Necesitatea de a avea mereu conditii optime de confort trebuie asigurata printr-un astfel de sistem inteligent, iar in acest sens, utilizarea unei pompe de recirculare pentru centrala este esentiala.

Cum alegi pompa de recirculare pentru centrala?

Foarte important insa este sa te orientezi dupa un model cat mai potrivit nevoilor tale, care sa prezinte o calitate si rezistenta sporita, dar totodata care sa raspunda in conformitatea cerintelor tale. Asta inseamna ca trebuie sa respecte anumite specificatii tehnice, sa corespunda locului in care urmeaza a fi amplasata.

Pompa de recirculare pentru centrala si alegerea modelului potrivit

Sa nu pleci niciodata la cumparaturi nepregatit. Si chiar daca tocmai asa o sa procedezi, o sa fii pus in situatia de a te intoarce in locuinta – in cazul in care cauti in magazine fizice – pentru a realiza anumite masuratori cu privire la spatiul unde vei monta sistemul, respectiv pentru a afla de ce ai mai exact nevoie.

Pompa recirculare centrala este necesara pentru a distribui eficient apa calda in instalatia termica. Astfel, o clasificare a sistemelor poate fi realizata in functie de locul pentru care au fost proiectate. Gasesti in comert modele care folosesc combustibil solid pentru functionare. In cazul acestora trebuie atinsa temperatura de lucru optima de 1100C. De asemenea, exista si pompele care se folosec in cadrul sistemelor solare, temperaturile de lucru atinse fiind aceleasi.

Ca sa iti fie mai usor sa identifici modelul care ti se potriveste cel mai bine, iata care sunt parametri de importanta majora pe care trebuie sa ii iei in calcul:

Debitul

Ca sa afli valoarea acestuia trebuie sa aplici formula specifica (o gasesti pe diverse site-uri sau forumuri care trateaza astfel de subiecte), ce vizeza puterea cazanului, alaturi de tempertura pe tur, respectiv retur.

Inaltimea

Trebuie sa cunosti inaltimea de pompare pentru a putea face o alegere corespunzatoare. Nu trebuie sa ai insa cunostinte avansate pentru a afla valoarea in acest sens. In fapt, calculul pe care il ai de realizat este destul de simplu si se refera la distanta pe verticala pornind din locul in care cazanul va fi montat, si pana acolo unde exista caloriferul cel mai inalt.

Alte informatii pe care trebuie sa le cunosti legat de pompele de recirculare

In cazul in care nu ai mai inlocuit de ceva ani buni pompa, e bine ca atunci cand pornesti in cautarea unui model nou sa stii ca in prezent nu se mai fabrica modelele cu turatie fixa. Gasesti in schimb pompe recirculare centrala cu turatia variabila.

Ce inseamna asta? Ei bine, pompele isi vor modifica gradul de turatie dupa nevoie. Iti recomand sa alegi un model care include termostat sau sa iei unul separat daca vrei sa te folosesti de ea pentru un timp cat mai indelungat pentru ca te va ajuta sa eviti suprasolicitarea.

Nu uita ca montarea trebuie sa se faca cu axul de rotatie in pozitie orizontala pentru o functionare impecabila, respcectiv pe circuitul de retur al instalatiei.

Avand in vedere aceste aspecte, cu siguranta in cele din urma vei identifica pompa potrivita nevoilor tale. Recomand site-ul shop-einstal.ro pentru produsele de calitate si preturile accesibile pe care le are la astfel de produse.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.