Fotografii artistice la Sibiu





Încă de la apariţia sa pe pământ, omul a căutat să imortalizeze imagini reprezentative pentru el. A început cu picturile rupestre şi a continuat până în zilele noastre, în era digitală a imaginilor.
Imaginea şi stocarea ei pe diferite suporturi a cunoscut o evoluţie rapidă începând cu anul Joseph Nicéphore Niépce, care, a folosit toate camera obscură a lui Aristotel, clorura de argint, hiposulfitului de sodiu, care va deveni “fixatorul” fotografiei, pentru a fixa o imagine pe o placă metalică cu depunere de halogenură de argint (1829), care a reprezentat prima imagine fotografică.
Am amintit de camera obscură a lui Aristotel pentru a sublinia faptul că fotografia este o veche preocupare a omenirii, dar realizarea tehnică a trebuit să mai aştepte. De la apariţia primei imagini imortalizate, de la prima placă metalică cu depunere de halogenură de argint şi până astăzi când şi un copil de 4-5 ani poate surprinde imagini cu camera de la telefon au trecut aproape 190 de ani. Acesta este ritmul modern de dezvoltare al tehnologiei.
Fotografii artistice la Sibiu
În ziua de azi există o serie variată de tipuri de fotografii: fotografii de călătorie, fotografii pentru reportaje, fotografii tematice realizate în diferite studiouri despre diferite evenimente cum ar fi nunţi botezuri, etc.
Am găsit un studiou interesant care îmi dă încrederea că lucrează bine. Este vorba de Jadoris unde doi fotografi pasionaţi Adina şi Andrei au început o afacere plăcută (plăcută pentru că fac din pasiune acest lucru) dar după multă muncă devenită şi rentabilă.
În toamna trecută am fost invitat la nunta fiicei unui prieten din Sibiu. Acolo am avut ocazia să întâlnesc pe acești doi pasionați ai fotografiei. Eu le cunoşteam activitatea de pe internet, dar acum i-am putut cunoaşte şi în realitate. A fost un eveniment plăcut.
Nu am să vă descriu nici nunta, nici activitatea lor, dar am văzut ce înseamnă un fotograf profesionist, fotograf Sibiu.
Imaginile culese atât în noaptea nunţii cât şi cele cu pregătirea miresei şi mirelui pentru acest eveniment au fost imortalizate atât ca fotografii cât şi ca videoclip.
Luna de miere a fost imortalizată de tinerii însurăţei, dar după prelucrarea făcută în studioul Jadoris a fost inclusă în filmul de bază. Astfel a căpătat o formă artistică deosebită.
Am revăzut filmul în întregime, de curând. Dacă nu aş fi cunoscut protagoniştii aş fi crezut că este un film artistic. Fotografiile realizate pe suport de hârtie fotografică sunt atât de clare atât de sugestive încât par a fi imagini vii ale unui moment.
În descrierea pe care şi-o fac singuri pe site Adina şi Andrei spun: „Ne place să spunem poveşti, însă fără cuvinte, doar cu ajutorul fotografiilor noastre.” Acest concept explică şi modul de exprimare în fotografie a celor doi, care au produs o realizare de înaltă clasă.
Chiar dacă nu i-am întrebat eu cred că singura lor inspirație este dragostea de frumos. Este drept că există pictori care imortalizează frumosul, provoacă emoţie artistică. Pentru mine emoţia artistică produsă de fotografie şi filmele video este mai mare decât cea a unor picturi moderne. Important este că fotografia poate să aducă în căminul tău şi fotografiile unor celebre opere de artă
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.