Masina de cusut si masina de surfilat

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Masina de cusut si masina de surfilat

Masina de cusut si masina de surfilat

Omul, devenind o fiinţă mai fragilă pe parcursul timpului a început să aibă tot mai mare nevoie de haine care să îi acopere trupul şi să îl ferească de gerurile excesive. La început îşi punea pe el o blană pe care o lega în jurul taliei. Ulterior a apărut pânza ţesută din care se confecţionau diferite haine.

Pentru confecţionarea hainelor a fost inventat acul şi se folosea fie aţă fie diferite alte materiale cum ar fi fâşii de piele. Primele ace au fost confecţionate din aşchiile oaselor şi ale coarnelor de animale, urmate, după câteva secole, de acele din fier, în secolul al XIV-lea, şi de cele cu găuri pentru aţă, în secolul al XV-lea.

Masina de cusut si masina de surfilat

Revoluţia industrială care a fost urmare a nevoii crescute de materiale textile a dus la dezvoltarea rapidă, la apariţia a nenumărate maşini de prelucrare a materiei prime textile, dar şi a pânzelor rezultate.

Referindu-ne strict la domeniul despre care vreau să vorbesc au apărut o serie de maşini de cusut, sute de tipuri care ulterior au fost separate şi îndreptate spre anumite tipuri de lucrări. Prima maşină de cusut a fost inventată de către englezul Thomas Saint. În 1790 el a patentat o maşină care avea multe din caracteristicile maşinilor de cusut din ziua de azi, şi era făcută să lucreze în special cu piele. Primele rezultate practice ale utilizării unei maşini de cusut s-au văzut cu 40 de ani mai târziu când Barthelemy Thimonier a perfecţionat maşina iar în 1841 a brevetat-o.

Masina de cusut si masina de surfilat

Masina de cusut si masina de surfilat

De la prima maşină până astăzi au apărut o sumedenie de alte maşini, mai bune, mai specializate. Aşa a apărut şi masina de surfilat. Pentru cine nu ştie, surfilatul este o cusătură executată pe marginea pieselor pentru a preveni destrămarea rezervei de țesătură. Firul de ață cusut acoperă marginea țesăturii. Poziția pașilor de cusătură este oblică față de marginea pieselor de țesătură.

Există foarte multe astfel de maşini.

La volumul de confecţii care se produce astăzi vechile maşini acţionate manual nu mai făceau faţă, aşa că au apărut şi cele mai noi, cele acţionate electric cu comandă program. Atât de specializate au devenit maşinile de surfilat încât sunt cu unul sau mai multe ace, sunt pentru surfilat clasic, pentru butoniere etc.

Ca orice domeniu din zilele noastre modificările apar cu viteza luminii şi adaptările sunt necesare zilnic.

GOOD STYLE SRL este o societate cu capital sută la sută românesc ce a fost înființată in anul 2006 de către un antreprenor cu mare experiență în industria textila, fiind direct implicat în producție cunoscând astfel nevoile reale ale clienților.

Aici găsești un stoc impresionant de utilaje: mașini de cusut industriale, mașini de brodat industriale, sisteme de calcat , sisteme de croire, noi precum si recondiționate  la cele mai competitive preturi! Maşinile puse la dispoziţie sunt din mărci cu prestigiu: Siruba, Jack, Ricoma,  Juki, Brother, Japsew, Pfaff , Durkopp, etc.

Orice tip de mașină de cusut este un ajutor important în mâinile croitorului, însă imaginaţia omului, creativitatea sa face ca să prindă formă fiecare model, să devină ceea ce vrea acesta să fie.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.