Doua motive pentru a ne repara laptopul in loc sa cumparam unul nou

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Doua motive laptopul in loc sa cumparam unul pentru a ne repara nou

Cumse repara un calculator

Preturile laptopurilor au scazut destul de mult in ultimii ani astfel încât suntem tentati sa ne cumparam altele atunci cand ni se strica cele pe care le avem deja. Consideram ca iesim mai ieftin astfel decat daca am alege sa mergem in service. Calculele se pot dovedi viabile daca avem deja un laptop ieftin, iar piesele uzate costa foarte mult. In celelalte cazuri va fi mult mai convenabil sa le reparam.

Un laptop cu resurse cel putin medii este inca scump, sarind de 1.500 de lei, in timp ce repararea lui ne poate costa infinit mai putin. Din acest motiv este indicat sa mergem intr-un service IT din Bucuresti sau din tara, daca nu locuim in capitala. Cu un click AICI putem descoperi un sediu care ne poate ajuta cu detalii si, de ce nu, cu reevaluarea laptopului. E bine sa facem acest lucru macar pentru a solicita un pret. Uneori avem senzatia ca repararea costa mai mult decat in realitate, asa ca este indicat sa .

De asemenea, sunt situatii in care ni se strica un laptop pe care avem fotografii sau documente extrem de importante pe care dorim sa le recuperam si atunci nu mai conteaza pretul repararii. Unele fotografii, videoclipuri sau documente sunt mult prea importante pentru a le pierde. Ne amintesc de momente importante din viata noastra sau de ele depind desfasurarea unei activitati, solutionarea favorabila a unui litigiu sau chiar diminuarea unor pierderi.

Repararea unui laptop poate fi mult mai convenabila decat cumpararea unuia nou

Doua motive laptopul in loc sa cumparam unul pentru a ne repara nou

HD

In cazul in care laptopul nu se mai aprinde putem trage rapid concluzia ca acesta este destul de stricat incat repararea lui ar costa aproape cat unul nou astfel incat mai bine ne-am cumpara altul. Mergand intr-un service IT am putea avea surpriza de a constata ca repararea laptopului ar costa in jur de 100 de lei sau chiar mai putin. Putem descoperi aici https://salut-it.ro/service-laptop ce implica tot acest proces. Spre exemplu, ar putea exista un simplu circuit imperfect care impiedica alimentarea cu energie electrica. In acest caz, costurile reparatiei laptopurilor poate fi una destul de mica pentru ca uneori nu e nevoie de inlocuirea nici unei piese.

Sunt si situatii in care reparatiile laptopului sunt mult prea costisitoare insa daca nu avem expertiza necesara nu putem sa ne dam seama care sunt costurile reale pentru a il face din nou functional. Din acest motiv nu strica sa incercam macar sa aflam acest lucru. Putem gasi usor un service de laptopuri care sa constate dauna si sa ne spuna cat costa repararea, fara a ne cere banii inainte de a se apuca de treaba.

Daca avem un laptop cu resurse foarte bune, ar fi pacat sa nu incercam sa vedem cat costa sa il raparam. Un astfel de laptop nou ar putea costa peste 2.000 de lei si ar fi pacat sa platim acest pret cand ne putem bucura de vechiul laptop pentru o suma de zece ori mai mica.

Intr-un service pentru laptopuri ne putem salva informatiile importante

Exista, intr-adevar, situatii in care raparerea laptopului devine mult prea costisitoare dar ne simtim oarecum obligati sa facem asta pentru a recupera fotografiile, filmarile sau documentele pe care nu am avut inspiratia de a le salva pe alt suport inainte ca acesta sa ni se strice. Chiar daca sunt extrem de importante, nu salvam aceste fisiere nici intr-un mediu de stocare online, precum Google Drive, pentru ca le consideram prea personale sau extrem de confidentiale pentru a risca sa aiba acces la ele alte persoane.

Toate aceste informatii se salveaza pe hard disk, iar intr-un service IT le putem recupera foarte simplu, fara a repara laptopul. Singura conditie ar fi ca hard disk-ul sa permita acest lucru. Aproape toate companiile serioase care ofera servicii IT in Bucuresti sau in tara au suficiente instrumente pentru a realiza acest lucru. Sunt cazuri in care incercam singuri sa facem acest lucru acasa si sa nu reusim. Asta nu inseamna ca intr-un service de laptopuri nu se poate face.

In concluzie, de fiecare data cand ni se strica laptopul trebuie sa mergem intr-un service IT pentru a afla cat ne costa sa il reparam. De preferat ar fi sa mergem la acele firme care nu ne cer bani pentru a evalua costul repararii laptopului. In cazul in care costul ni se pare acceptabil putem sa alegem repararea laptopului. Daca ni se pare prea mare costul dar vrem neaparat sa recuperam anumite fisiere, putem solicita doar extragerea fisierelor de pe hard disk, fara a plati prea mult.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.