Cum determinam profitabilitatea Ethereum?
Ca si in cazul Bitcoin oricine are echipamentul necesar poate mina ethereum. Profitabilitatea minarii Ethereum depinde de dificultate, de rata de distribuire, de costurile electrice. Sunt deja instrumente online, calculatoare, care pot sa iti ofere o idee despre cat ar costa sa minezi Ethereum. Pretul Ethereum a variat in general in jurul a 300 de dolari, tranzactiile sunt confirmate prin intermediul unor „mineri”, pe masura ce criptomoneda ajunge la maturitate profitabilitatea scade asa ca ne putem intreba daca merita sau nu sa investim in asa ceva. Ca sa va dati seama daca minarea de ethereum va fi profitabila sau nu va trebui sa tineti cont de cativa factori.
In primul rand va conta dificultatea minarii. Pentru a avea loc minarea calculatorul care e conectat la retea trebuie sa rezolve niste algoritmi matematici. Dificultatea rezolvarii algoritmilor influenteaza minarea si castigarea de Ethereum. Cu cat e mai dificila minarea, cu atat se vor obtine mai putini Ethereum pentru fiecare unitate de energie a GPU-ului. Pe masura ce apar mai multi mineri in retea dificultatea creste. Dificultatea mai fluctueaza, dar in general e stabila si destul de mare asa ca e bine sa analizati acest aspect cu mare atentie.
Alt factor care contribuie la stabilirea profitabilitatii minarii de Ethereum-pe care ii puteti cumpara sau vinde prin intermediul BitWin, este rata de distribuire. Cu alte cuvinte ne referim la viteza cu care se poate rezolva algoritmul necesar pentru validarea tranzactiilor. Tot timpul vor fi mineri care vor avea viteze mai mari de rezolvare, de unde si pretul mai mare.
De asemenea va trebui sa va ganditi si la consumul de energie electrica pentru minare. Eficienta fiecarui hardware e diferita, minarea de Ethereum-usor de cumparat si de vandut si pe BitWin, poate insemna consumuri uriase de energie electrica asa ca trebuie comparata cu ceea ce castigati de pe urma ei. Recent confirmarea tranzactiilor a trecut printr-un proces de tranformare, s-a trecut de la proof-of-work la proof-of-stake framework, ceea ce inseamna ca pe viitor nu prea va mai fi nevoie de mineri. Asa ca si acest lucru trebuie analizat pentru a stabili rata de profitabilitate a Ethereum.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.