Despartirea de cei dragi si ajutorul celor de la Adysim
Despărțirea de cei dragi este întotdeauna foarte dureroasă şi emoțiile pe care le trăim în aceste momente sunt intense. Dacă cel care pleacă dintre noi este o rudă mai apropiată organizarea înmormântării ne poate bulversa, ne poate aduce în niște situații limită în care rămânem blocați.
Despartirea de cei dragi
Timpurile au trecut şi acum s-a dezvoltat epoca pompelor funebre. O firmă de pompe funebre organizează serviciile funerare complete. Este drept că preţurile diferă în funcţie de calitatea serviciilor, dar şi cel mai ieftin serviciu nu este disponibil.
Pentru cei care locuiesc în București sau Ilfov exista mai multe variante pentru astfel de servicii. Există mai multe firme ce oferă servicii funerare Ilfov, iar eu voi vorbi astăzi despre Agenția funerara Adysim. La ei găseşti atât servicii funerare începând cu 300 lei, pentru cea mai modestă variantă cât şi o varianta de lux de până la 5500 lei.
Chiar dacă discuțiile despre momentul morții nu sunt plăcute, este bine ca ele să aibă loc în familie, iar subiectul să fie tratat cu maxima seriozitate. Un plan funerar este mai mult decât indicat intr-o asemenea situație.
An de an, tot mai multe persoane aleg sa își organizeze din timp propriile servicii funerare, stabilind toate detaliile necesare în avans. Acest obicei era caracteristic şi ţăranului gospodar care îşi urca în pod scândurile croite pentru sicriu. Cât priveşte costurile înmormântării erau mai scăzute pentru acesta, aşa că astăzi trebuie discutate şi costurile implicate pentru a nu lăsa familia înglodată în datorii.
Există obiceiuri care se practică la înmormântări, în funcţie de zona geografică, dar care nu au a face cu credinţa creştină. Este vorba de obiceiuri păgâne, aşa cum este cel cu pusul banilor pe pieptul persoanei decedate. Iată ce se spune în lucrarea „INMORMANTAREA SI POMENIRILE PENTRU MORTI” publicată de Preot EUGEN DRAGOI în 2002 „Nu este potrivit si nici îngăduit ca pe icoana ori pe trupul mortului sa se așeze bani de către rude si cunoscuți. Cei care doresc sa sprijine bănește familia îndoliată pot sa o facă punând banii pe o tava care se poate așeza lângă sicriu ori in alta parte a casei” . Spargerea unui vas, o cana când mortul iese din casă, pentru că asta sperie şi spiritul şi îl face sa nu se întoarcă din drumul ce îl are de parcurs, este un alt obicei păgân ca şi multe altele. Deşi preoţii nu sunt de acord cu astfel de obiceiuri păgâne, ei nu le încurajează, dar nici nu se opun pe faţă.
Se ştie că dacă mergi la un priveghi sau la o înmormântare se cade să mergi cu flori pe lângă lumânări. Dintre florile din zona noastră cele care pot fi duse sunt: garoafe, crini, gladiole, crizanteme şi trandafiri, de culori închise, adică roşii şi nicidecum roz sau alte culori.
Despre simbolistica monumentelor funerare se pot spune multe. Cel mai întâlnit simbol, pentru creștinii ortodocşi este crucea, aceasta făcând legătura cu Iisus care s-a jertfit pentru păcatele noastre. Se perpetuează şi obiceiul păgân de a construi monumente funerare grandioase. Pentru a da o notă de creştinism acestea sunt împodobite cu elemente creştine, imagini biblice, etc.
Cimitirul Vesel de la Săpânţa este un exemplu de îmbinare a tradiţionalismului creştin cu umorul sănătos şi optimist al ţăranului român, al meşterilor locali.
Pentru orice astfel de nelămuriri puteţi discuta cu angajaţii Adysim care vă oferă soluţii ideale pentru dorinţele dumneavoastră.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.