Presele orizontale de balotat deseuri vs. prese verticale de balotat deseuri

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Presele orizontale de balotat deseuri

Presele orizontale de balotat deseuri

Administratorii business-urilor cauta in mod constant diferite moduri ca operatiunile lor sa functioneze mai eficient, ceea ce implica reducerea costurilor. Pe langa modernizarea masinilor si procesele de rationalizare, reciclarea deseurilor de orice fel poate contribui, de asemenea, la acest efort. Un aspect esential al reciclarii cantitatilor mari de deseuri este compactarea care se face prin prese de balotat.

Ce sunt presele de balotat?

Presele de balotat deseuri sunt niste masini asemanatoare cu presele care compacteaza fanul in baloti usor de gestionat, doar ca in locul fanului, aceste prese gestioneaza deseurile care urmeaza sa fie reciclate. Aceste prese de balotat deseuri sunt disponibile in doua variante: verticale si orizontale.

Presele orizontale folosesc prese hidraulice care actioneaza din lateral. De partea cealalta, presele verticale utilizeaza presiunea hidraulica in sus si in jos pentru a compacta deseurile.

Beneficiile preselor orizontale

  • Marele avantaj al acestor prese de balotat este ca pot functiona complet automatizat. Asta inseamna ca nu este nevoie de un angajat care sa puna in functiune aceste masini.
  • Incarcarea lor cu deseuri poate fi, de asemenea, automatizata printr-o banda transportoare care imbunatateste viteza de operare si eficienta. Balotii de deseuri pot fi apoi transportati cu ajutorul motostivuitoarelor.
  • Presele orizontale sunt deosebit de utile atunci cand cantitatea de deseuri care trebuie prelucrata este mare, de ex. peste 50 de tone pe ora.

Beneficiile preselor verticale

  • Acestea sunt relativ mai ieftine decat masinile de balotat orizontale, care se folosesc in general in mediul industrial si pot fi achizitionate si in leasing.
  • Sunt ideale pentru cei care au cantitati mai mici de deseuri de procesat. Firmele mici vor gasi aceste echipamente de balotat deseurile mai potrivite pentru scopurile lor.
  • Presa de balotat verticala are nevoie de un operator pentru procesul de incarcare si descarcare, dar economiile pe care le faci prin reciclarea deseurilor fac ca aceasta masina sa merite investitia pentru intreprinderile mici. In cazul unor cantitati de deseuri mai mari, poti opta pentru prese de balotat mari care actioneaza vertical, dar nu sunt totusi atat de mari precum presele industriale.
  • In functie de tipul deseurilor pe care firma le acumuleaza, presele verticale pot fi de mai multe tipuri. De exemplu, poti opta pentru compactoare manuale daca alegi sa balotezi deseuri usoare, precum saci de plastic, folii de plastic, carton usor etc.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.