Alegerea si montarea sistemului de aer conditionat

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Alegerea si montarea sistemului de aer conditionat

Alegerea si montarea sistemului de aer conditionat

Vara se apropie cu pasi repezi, temperaturile au inceput sa fie din ce in ce mai ridicate, iar in curand se vor dovedi a fi insuportabile. Pe timp de vara sistemele de aer conditionat sunt indispensabile, asa ca daca nu ai deja un aparat inca ar trebui sa va grabiti sa va cumparati unul.

Alegerea si montarea sistemului de aer conditionat

Ce trebuie sa urmariti atunci cand vreti sa cumparati sistemul de aer conditionat?
Trebuie sa fiti atent la capacitatea sistemului de aer conditionat. Daca aveti o camera cu o dimensiune cuprinsa intre 20 si 25 metri patrati este indicat sa optati pentru un aparat cu o capacitate de 9.000 BTU. Si trebuie sa stiti cu cat spatiul este mai mare cu atat capacitatea sistemului de aer conditionat trebuie sa fie mai mare pentru a putea raci corespunzator spatiul respectiv. Daca aveti un spatiu de peste 60 de metri patrati veti opta pentru un sistem de aer conditionat cu o capacitate de 24.000 BTU.
Nivelul de zgomot este o caracteristica importanta, atunci cand il alegeti aveti grija ca nivelul de zgomot sa fie cat mai mic. Pentru dormitoare este recomandare achizitionarea si instalarea unui aparat cu o capacitate cat mai mic, cel cu o capacitate de 9.000 BTU este perfect pentru acest tip de spatiu.
Pe piata exista doua tipuri de sisteme, sistem Split si sistem Multi-Split. Sistemul de aer conditionat split este unul clasic si presupune o singura unitate interioara si o singura unitate exterioara. Tipul de Multi-Split are mai multe unitati interioare si o singura unitate exterioare. Acesta este perfect pentru spatiile mici unde acesta trebuie impartit cat mai bine cu putinta si trebuie sa profitam de fiecare metru patrat. Dar de obicei acest tip de sistem este unul mai scump, fata de sisteme clasice.
Daca achizitionati un sistem de aer conditionat trebuie sa cautati o firma profesionista care sa iti ofere montaj aer conditionat. O instalare corecta a sistemului garanteaza si o fuctionalitate impecabila a aparatului de aer conditionat. Daca acesta nu este instalat in mod corespunzor aparatul de aer conditionat poate suferi daune iremediabile. Cel mai bine este sa apelezi la specialisti care sa garanteze calitatea lucrarilor si care sa le efectueze intr-un timp cat mai scurt cu putinta.
Dupa instalare sistemul de aer conditionat trebuie ingrijit, pentru a evita ca tu si cei dragi sa intre in contact cu bacteriile sau acarienii ce pot fi emanati de sistem este foarte important sa cureti filtrul aparatului cel putin o data la 2 -3 luni in functie de cat de mult acesta este folosit.
De asemenea aerul emanat de sistem este foarte uscat si va reduce considerabil umiditatea din camera. De aceea este foarte important sa aerisiti camera in care acesta functioneaza. Puteti realiza acest lucru dimineata sau seara cand afara este racoare.
Oricare ar fi tipul de aer pe care alegeti s ail cumparati ar fi bine sa va asigurati ca el este bine instalat si bine intretinut. Astfel va puteti bucura de un mediu cat mai sanatos si potrivit pentru tine si pentru familia ta.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.