Roata si rotile

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Roata si rotile

Roata si rotile

Roata morii se-nvârtește /Ţac, ţac, ţac. Versuri dintr-un  cântec popular cu mai multe variante moderne. Totuşi ce este de reţinut roata în general  este elementul esenţial al unei civilizaţii de la apariţia sa (a roţii) până astăzi. Roţile terestre au ajuns şi pe alte planete sau sateliţi aşa cum este pe lună şi pe Marte. Este greu de imaginat cum ar fi evoluat omenirea fără roată.

Roata si rotile

Ca un mic istoric al roţii vă voi aminti că în partea nordică a Caucazului au fost descoperite mai multe morminte, datând din jurul datei de 3.700  î.Hr., în care s-au găsit oameni îngropați în vehicule cu roți, cu o axă.

Tot în aceeaşi perioadă, 4000  î.Hr. în spațiul european, roata începe să fie folosită Extinderea acesteia este condiționată de construirea unor drumuri pe care vehiculele cu roţi sa poată fi folosite pe distante lungi. Existenţa unor lucrări ceramice înaintea acestor date ne fac să credem că roata, sub forma de roata olarului a existat cu mult înainte.

Astăzi au apărut sisteme de deplasare prin levitație cum este trenul cu levitaţie magnetică, dar până la urmă în componenţa sa intră multe roţi sub diferite forme.

Astăzi roata a devenit indispensabilă fiind folosită de la trolerele pentru mers în piaţă până la maşini, sau chiar şi vehicule de luptă. Fiecare dintre ele au o anumită caracteristică ce o face utilă în domeniul de utilizare. Pentru anumite domenii cum sunt cele ale schelelor sau pentru alte locaţii unde există pericolul de perforare a cauciucului roţii.

În alte locuri se folosesc role cauciuc care au un rol dublu: Uşurarea efortului de deplasare, dar şi amortizarea şocurilor ce pot apare eventual pe parcursul deplasării.

Un distribuitor important pentru România roţilor pentru utilizări industriale este firma australiană Tente prin reprezentanţa din România, TENTE RO S.R.L.

Iată ce spun cei de la Tente într-o prezentare pe site-ul lor: „În calitate de client, puteți să vă bazați întotdeauna pe calitatea premium și veți primi întotdeauna produse care au fost testate și certificate. Rolele și roțile noastre respectă cele mai stricte standarde de siguranță și contribuie la îmbunătățirea securității ocupaționale, prevenirea accidentelor și reducerea riscurilor pentru sănătate.

Rezultatul este reducerea ratelor de îmbolnăvire şi accidente de muncă”.

Durabilitatea remarcabilă a roților și roților, calitatea premium, este realizată prin utilizarea de materiale și componente de înaltă calitate.

TENTE şi-a stabilit ca slogan sugestiv cuvintele: „Better Mobility. Better Life”

TENTE a dezvoltat soluții de mobilitate inteligentă începând din 1923, soluții care îmbunătățesc considerabil viața oamenilor și mediul lor de lucru. Soluții care sporesc productivitatea, asigură mai multă siguranță și deschidere către noi orizonturi în materie de design, durabilitate și prietenie cu mediul ceea ce înseamnă toate aspectele vieții.

Experienţa celor de la TENTE este rezultatul activităţii unei companii reprezentare şi care pune la punct,  la nivel internațional, pe baza cunoştinţelor de specialitate și expertiză pe care a  dobândit-o la nivel mondial o bogăţie de produse. Împreună cu produsele compania pune la dispoziţie şi un serviciu de consultanţă de un înalt nivel, care vine să întregească gama de servicii.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte