7 motive pentru care ne relaxăm în magazine

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

7 motive pentru care ne relaxăm în magazine

Că ne petrecem destul de mult timp printre rafturile magazinelor nu mai este de mult o surpriză pentru nimeni. Fie că vin sărbătorile, e weekend, e mijlocul săptămânii de lucru sau e perioadă de examene, cert este că uneori ne găsim relaxarea umblând printre rafturi, refăcând stocuri, întinzând mâna cu poftă spre o pungă mare și nouă de ce ne place nouă mai mult. Și de ce să nu fie așa când hypermarketurile se chinuie într-atât să creeze pentru noi cele mai interesante experiențe de shopping? Aveți mai jos 7 motive pentru care ne place să petrecem atât de mult timp în magazinele de alimente și produse pentru casă.

7 motive pentru care ne relaxăm în magazine

7 motive pentru care ne relaxăm în magazine

7 motive pentru care ne relaxăm în magazine

1.      Pentru că găsim tot ce ne trebuie într-un singur loc

Da. Românii au amintirea „făcutului pieței”. Asta însemna mers cu plasa în mână la cea mai apropiată piață, studiatul mărfii până când alegeam ceva, apoi colindat multe magazine mici până luam toate produsele necesare. Acum, găsim totul într-un singur loc imens, curat, bine-luminat, unde oamenii se mai chinuie să ne facă și puțină atmosferă. Este mai comod, mai plăcut, mai rapid. Din când în când mai cumpărăm câte ceva ce nu era strict necesar, pentru că este accesibil, pentru că este la îndemână și pentru că ne face plăcere.

2.      Pentru că reînnoirea stocurilor chiar este o activitate plăcută

Toți avem produse care ne plac și pe care preferăm să le știm în frigider și la îndemână tot timpul. Fie că este vorba de un unt mai bun care ne înseninează diminețile, o cafea mai fistichie pe care o scoatem la înaintare la vizite mai speciale sau în zilele de weekend sau o prăjitură congelată, un soi de guilty pleasure. Indiferent ce ar fi, mereu întindem mâna cu entuziasm spre acel nou pachet, mereu avem un pas mai vioi când ne îndreptăm spre casă și știm că vom pune bunătățile la loc de cinste.

Desigur, mai sunt și produsele care ne fac viața mai ușoară dar față de care nu avem vreo inclinație mai deosebită. Vorbim de șervețele, produse de curățare și alte consumabile.

3.      Pentru că este un spațiu creat pentru a ne ține acolo

Încă vă mai întrebați de ce stați atât de mult timp în magazin și nu vă dați seama cum trece timpul? Să vă spunem un mic secret: pentru ca asta este și ideea. Magazinele cu multă experiență pe piață ștu cum să profite la maximum de spațiul închiriat. Astfel, dvs. vă faceți cumpărăturile într-un loc plăcut, cu muzică pe fundal, mirosuri îmbietoare de la diverse raioane și oferte, reduceri, cadouri și alte surprize.

4.      Pentru că avem mereu ceva nou de studiat la raft

Produsele noi sunt cele care ne atrag în magazin. Să luăm ca exemplu oferta celor de la Lidl. În fiecare săptămână, aceștia ne încântă cu oferte noi, unele chiar zilnice. Fie că este vorba de produse specifice unei anumite zone a globului, fie că vorbim de hăinuțe călduroase sau comode, sau de obiecte care ne ajută cu organizarea și curățarea casei. Curiozitatea oricui este stârnită de ofertele numeroase și de cataloagele colorate. Și dacă ochii văd, inima cere și portofelul permite, mergem și în magazin, nu?

5.      Pentru că ne place să simțim că ne permitem… mai ales atunci când economisim

Hypermarketurile sunt celebre pentru ofertele pe care e fac periodic. Și nu vorbim de reduceri pentru toată colecția, așa cum fac magazinele de haine, ci oferte la diverse tipuri de produse, de fiecare dat altele. Puteți vedea astfel de reduceri în oferta Kaufland, de exemplu, sau puteți merge direct în magazin pentru a avea parte de câte o surpriză. Astfel, simțim că ne facem poftele, dar nu rămânem nici cu portofelele goale. Cea mai bună afacere!

6.      Pentru că ne dă ocazia să ne reinventăm ori de câte ori vrem

Dacă vrem ceva nou, dacă suntem într-o pasă mai creativă, unde altundeva să ne ducă pașii dacă nu într-un hypermarket? Poate avem chef de o seara franțuzească, deci merge ceva cu mult unt, o franzelă, un vin cu pretenții, un preparat special și poate un CD cu muzică franțuzească sau un obiect decorativ inedit. Sau poate aveți chef de niște burgeri sau un movie night și aveți nevoie de recuzită pentru prieteni. Uneori, aceste pregătiri sunt chiar la fel de plăcute, asemeni evenimentului. O plimbare printre rafturi, câteva idei căutare pe Internet și inspirația venită pe moment. Important este să găsim un hypermarket a cărui ofertă să ne permită să ne reinventăm oricât de des vrem. Iar dacă nu știți de unde să începeți să căutați, puteți începe cu un site care adună la un loc toate ofertele de pe piață: catalomat.ro.

7.      Pentru că face din rutina noastră ceva mai plăcut

Mersul la hypermarket face parte din rutina majoritatea persoanelor care lucrează de la 9 la 5 în fiecare zi. Uneori, nevoia de a cumpăra mâncare și alte produse necesare în casă poate fi dublată de posibilitatea de a se relaxa în voie. Locul este luminos, animat, prețurile sunt accesibile, mâncarea arată foarte bine. Și parcă mereu ne place să revenim asupra ideii de a cumpăra ceva nou. Oare săptămâna aceasta? Oare acum vom lua pachetul special de cafea turcească? Sau fața de masă care va face mesele în familie și mai elegante? Oare să încercăm în seara asta melci? Sau tarta aia de lămâie care mereu ne face cu ochiul din galantar…

 

Facem cumpărături din nevoie sau din plăcere? De ce nu din ambele motivele? Dacă avem la dispoziție oferta completă a unui hypermarket mare, putem combina oricând utilul cu plăcutul. Putem deveni experți în a cumpăra cele mai bune lucruri, la cele mai bune prețuri, și putem fi primii care încearcă ceva nou.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte