5 pasi simpli in tratamentul cu parafina

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
5 pasi simpli in tratamentul cu parafina

5 pasi simpli in tratamentul cu parafina

Tratamentul cu parafina este unul dintre cele mai cunoscute si eficiente tratamente pentru hidratarea pielii mainilor sau a picioarelor. In saloanele de cosmetica vei gasi un incalzitor de parafina alaturi de accesoriile esentiale pentru efectuarea tratamentului.

5 pasi simpli in tratamentul cu parafina

Nu stii cum se desfasoara un astfel de tratament? Acum ai ocazia sa afli cei 5 pasi simpli pe care ii urmeaza orice cosmetician in realizarea unui tratament eficient cu parafina:

1. Pregatirea

Prima etapa din tratamentul cu parafina consta in pregatirea mainilor pentru un astfel de tratament. Astfel, pentru ca pielea mainilor sau a picioarelor sa fie pregatita sa absoarba substantele nutritive trebuie indepartate celulele moarte. Acest lucru se realizeaza prin spalarea mainilor si aplicarea unui gel exfoliant pentru peeling. Atunci cand specialistul considera ca pielea este suficient de curatata se trece la pasul urmator.

2. Masarea

Masarea pielii este, de asemenea, foarte importanta deoarece dupa procedeele de peeling pielea are nevoie de hidratare cu ulei. Se iau, asadar, mainile sau picioarele in functie de partea pentru care se aplica tratamentul cu parafina si se maseaza foarte bine cu ulei special pentru tratament.

3. Aplicarea parafinei

Aceasta etapa consta in aplicarea tratamentului propriu-zis. Mainile, respectiv, picioarele se scufunda in parafina incalzita, se tin cateva minute, dupa care procesul se repeta de cateva ori. Saloanele dispun de aparate speciale, asa cum sunt incalzitoarele de parafina pentru a pastra substanta la temperatura optima. O parafina prea fierbinte va afecta pielea, iar una prea rece nu va oferi rezultatele scontate.

4. Infolierea

Infolierea este una dintre cele mai importante etape din procesul tratamentului cu parafina. Fara aceasta etapa tratamentul nu ar da rezulate. In ce consta aceasta etapa? Imediat dupa scoaterea mainilor sau picioarelor din parafina acestea se infoliaza in folie de plastic si in manusi termoizolante pentru pastrarea temperaturii. Practic, aceasta este etapa esentiala din fiecare tratament. Dupa circa 5 minute, folia si manusile pot fi indepartate.

5. Curatarea

Finalul tratamentului consta in curatarea mainilor si picioarelor. Pentru indepartarea uleiului si a parafinei, pielea se spala bine. Rezultatele tratamentului cu parafina apar dupa primele aplicari si sunt extrem de eficiente. Incearca si tu tratamentul cu parafina pentru hidratare!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte