Cum a devenit Iustin Paraschiv cel mai tanar fermier, milionar in euro?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cum a devenit Iustin Paraschiv cel mai tanar fermier, milionar in euro?

Cum a devenit Iustin Paraschiv cel mai tanar fermier, milionar in euro?

Orice antreprenor roman a auzit de Iustin Paraschiv, cel mai proeminent nume din industria carnii autohtone. Daca la 18 ani isi incepea cariera in afacerea de familie, la aproape 30 primea titlul de “Cel mai tanar antreprenor” din Romania, iar la 26 de ani are firme profitabile si milioane de euro in conturi.

Cum a devenit Iustin Paraschiv cel mai tanar fermier, milionar in euro?

Cu viziunea sa obiectiva asupra industriei carnii din Romania, dar si a experientei cumulate in afacerea de familie, Iustin Paraschiv arata ca Romania poate fi considerata “tara tuturor posibilitatilor”. Micile trucuri de business, pe care le-a interiorizat incepand cu varsta de 18 ani, impreuna munca asidua si investitiile strategice, l-au facut cunoscut pe Iustin Paraschiv in Romania.

Cand si-a inceput ascensiunea in mediul de afaceri?

Avea putin dupa 18 ani cand s-a implicat in afacerea de familie si a facut cunostinta cu problemele de atunci, care se legau, in special, de procurarea materiei prime. Dupa putin timp petrecut in mijlocul actiunii, Iustin Paraschiv a gasit solutia salvatoare in importurile de carne, iar dupa ce s-a familiarizat cu legislatia pentru importuri si-a deschis si primul business – Carmistin.

Apoi, in 2006, Iustin Paraschiv a continuat sa investeasca si a achizitionat Avicola Oltchim, pentru aproximativ 6 milioane de euro. Afacerea s-a dovedit, de la inceput, extrem de dificila, mai ales ca trei sferturi din vechii angajati au hotarat sa plece dupa preluarea companiei de catre Iustin Paraschiv. Dincolo de acest impediment, omul de afaceri a continuat sa faca investitii, de cateva sute de mii de euro, in tehnologie si training-uri pentru noii muncitori.

La scurt timp, Iustin paraschiv a creat si grupul de firme Pajo Holding, care reuneste diviziile de cultivare a terenurilor, cresterea taurinelor, o fabrica de furaje la Ramnicu Valcea si exportul de animale vii.

Acum, Carmistin este compus acum din firmele Carmistin International, Avicarvil Farm, Avirom Plus, Avicarvil Procurment, Pajo Holding, Avicarvil, Pajo Agriculture, Porcellino Grasso si Agrikilti, producand anual peste 20.000 de tone de carne de pui, 250.000 de porci si 10.000 de vite in viu in cele 18 ferme specializate. Grupul detine 14 ferme de pui in Valcea, Arges si Gorj, 3 ferme de porci in Valcea, Olt si Hunedoara si o ferma de vite in Prahova.

In luna decembrie a anului trecut, Iustin Paraschiv a mai facut o achizitie – Avi Instant, fosta companie Avicola Targu Jiu, intr-o tranzactie de 4,4 mil. Euro. Pana la sfarsitul lui 2018, Iustin Paraschiv are un plan de afaceri ce include investitii de peste 20 de milioane de euro pentru redeschiderea primelor ferme, precum si modernizarea platformelor.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.