Sursele de tensiune- vitale pentru viața modernă

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Sursele de tensiune- vitale pentru viața modernă

Sursele de tensiune- vitale pentru viața modernă

Ingineria electrică a devenit o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi, asta datorită dependenței noastre de diverse echipamente electronice. Acest lucru a creat o cerere imensă și, bineînțeles, o piață imensă, pentru o mare varietate de componente electronice. Ca rezultat, inginerii din întreaga lume sunt obligați să proiecteze și să reproiecteze multe lucruri. Unele pot fi la fel de simple ca un comutator folosit pentru a lumina o casă sau reţele complexe.

Sursele de tensiune – vitale pentru viața modernă

Avem nevoie de o modalitate simplă, pe care să o înţelegem atunci când vorbim de surse de tensiune.

Electricitatea este vitală pentru viața modernă. Cu ajutorul electricităţii avem lumină şi aparatele casnice funcţionează. Ea alimentează multe procese din industrie. Se utilizează pentru alimentarea trenurilor și pentru încărcarea vehiculelor electrice. La nivel global, consumul de energie electrică crește rapid. Această nevoie de energie electrică determină o creștere a cererii de generare a energiei electrice, cu mii de noi centrale electrice necesare în întreaga lume în deceniile următoare.

O varietate de surse de tensiune sunt de obicei folosite la utilaje industriale. Aceasta include tensiunea de alimentare a liniei centrale de curent alternativ până la dispozitivele electronice – surse de alimentare – utilizate pentru a transforma tensiunea de curent alternativ la tensiunea de CC. Nu numai că tipul de alimentare este important, dar trebuie înțelese și cerințele aplicației.

Există multe surse de tensiune care s-au transformat în automatizări industriale, de la aerul condiţionat, până la bateriile de alimentare ale unui laptop sau ale unui monitor, sursa de alimentare pentru testarea preciziei și convertoarele de curent continuu pentru scopuri de specialitate, cum ar fi furnizarea tensiunilor mai mici.

O sursă de tensiune poate fi utilizată pentru aplicații în care sunt necesare: fiabilitate ridicată, costuri reduse și curent înalt. Ele sunt o alegere bună pentru aplicațiile inductive care nu necesită o reglare strictă a tensiunii de ieșire sau a formei de undă, cum ar fi motoarele de curent continuu, lămpile indicatoare și releele. Deși sursele neregulate de alimentare sunt foarte rezistente, majoritatea aplicațiilor industriale utilizează surse de alimentare liniară sau de comutare.

O sursă de tensiune este un element de circuit activ care este capabil să furnizeze un flux constant de curent la un circuit, indiferent de tensiunea dezvoltată pe terminalele sale.

După cum sugerează și numele său, o sursă de curent/tensiune este un element de circuit care menține un flux constant de curent, indiferent de tensiunea dezvoltată pe terminalele sale, deoarece această tensiune este determinată de alte elemente de circuit. Adică, o sursă constantă de curent asigură o cantitate specifică de curent, indiferent de impedanța pe care o conduce și, ca atare, o sursă de curent ideală ar putea, teoretic, să furnizeze o cantitate infinită de energie. Deci, la fel cum o sursă de tensiune poate fi evaluată, de exemplu, ca 5 volți sau 10 volți, etc, o sursă de curent va avea de asemenea o cotă curentă, de exemplu, 3 amperi sau 15 amperi etc.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.