Scoala de muzica particulară din București unde se cresc vedetele de mici

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Scoala de muzica particulară din București unde se cresc vedetele de mici

Scoala de muzica particulară din București unde se cresc vedetele de mici

Specialiștii sunt de acord că un copil ce urmează lecții de canto profesionist predate se dezvoltă mai armonios pe plan fizic și intelectual.

Scoala de muzica particulară din București unde se cresc vedetele de mici

Muzica influențează planul emoțional, cultural, intelectual, dar și sănătatea fizică.

Nu există un mijloc mai bun pentru dezvoltarea celor două emisfere cerebrale în chip armonios decât a cânta vocal sau la un instrument muzical.

S-a demonstrat în urma multor studii efectuate în diferite țări că există o strânsă legătură între a face muzică și a obține rezultate școlare foarte bune.

Un copil care urmează un curs de muzică în timpul liber, ca hobby, va dobândi rapid o mai mare încredere în forțele sale, îi va crește stima de sine, se va focusa mai bine pe ceea ce contează, va fi mai sociabil.

În cazul copilașilor mai micuți se pot dezvolta fulminant performanțele lingvistice, dar și simțul ritmului.

Legătura dintre limbajul muzical și cel emoțional este așadar incontestabilă, motiv pentru care, în momentele dificile ale vieții capacitatea de exprimare este mult mai bună în cazul acelora ce au făcut cursuri de canto sau care au învățat să cânte la un instrument muzical (pian, chitară, vioară etc.).

Controlul emoțiilor se face mult mai ușor, așa încât dispare de multe ori inclusiv teama de a vorbi în public, lucru ce poate să fie foarte folositor micuțului mai ales când va fi la vârsta adultă, dar și acum, la școală și în diverse comunități extrașcolare.

Pe plan fizic un copil care face muzică are o postură mai bună, își conștientizează mai bine corpul și respirația.

Scoala de muzica Bravissimo este o instituție ce funcționează deja de peste șapte ani și are programe de educație atractive în domeniul muzical, dar și al teatrului.

În fiecare an mai bine de 250 de cursanți participă la cursuri de pian, chitară, vioară sau canto sau sunt membri în corul Bravissimo.

În București există două sedii Bravissimo: unul în strada Agricultori nr. 48 din sectorul 2 și unul în strada Mărțișor nr. 22, în sectorul 4, așa încât părinții au posibilitatea ca să își  ducă mai ușor copiii la programul muzical pe care micuții vor să îl urmeze.

Cursul de canto ( unde se face studiul tehnicii și artei vocale) îi învață pe participanți ABC-urile unor stiluri muzicale moderne (pop, rock, folk, rhythm and blues, soul, reggae ș.a.m.d.), ceea ce reprezintă fundamentul unei posibile viitoare cariere interpretative solo sau de grup.

Vârsta cea mai bună de la care se pot începe cursurile de canto este de 5 – 6 ani. Înscrierea se face după o testare a calităților vocale ale potențialului cursant, în mod gratuit, pe baza unei programări prealabile (ritm, auz, însușirile vocii).

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.