Cand si de ce avem nevoie de confectii metalice?





Firmele care prelucreaza metalul pot avea ca obiect de activitate si productia de structuri metalice utilizand procese de indoire, taiere si ambalare, operatiuni care definesc in totalitate domeniul confectii metalice, care are o importanta foarte mare in toate domeniile de activitate. Acest domeniu apartine fiecarei ramuri a industriei si poate influenta rezultatele oricarei activitati, motiv pentru care i-am dedicat un articol special.
Confectiile metalice de obicei implica si cearea unor parti, structuri si masini din materii prime variabile. Campaniile care asigura confectii metalice de nivel rezidential sau industrial, utilizeaza de obicei desenele tehnice care dicteaza modul in cae va fi constuit produsul final. Fabricile foarte mari au ca obiect de activitate o multitudine de operatii care stau la baza unui produs constuit perfect, si ceea ce este cel mai interesant, pentru cele mai multe operatiuni se utilizeaza doar o instalatie care asigura prelucrarea, sudarea, taierea sau modelarea.
Lucrarile pornesc de la desene si masuratori cat mai precise, ulterior trecandu-se la etapa de fabricatie si la final, la instalarea proiectului. Printre cele mai cunoscute proiecte sunt piesele libere si elementele de structura pentru echipamente grele si pentru cladiri.
Cand si de ce avem nevoie de confectii metalice?
Un exemplu poate fi operatiunea de taiere tabla care se face in mai multe moduri: daltuire, taiere sau forfecare, toate avand variante manuale sau variante cu motor. Pentru taiere se utilizeaza de obicei lampi speciale cum sunt cele care functioneaza cu oxigen sau cele care functioneaza cu plasma, iar cu ajutorul masinilor de taiat care au comanda numerica, numite si masini de stantare CNC taierea se realizeaza cu laser, biti, gaz sau chiar cu jet de apa.
Operatiunea de indoire este realizata in general prin ciocanire care poate fi alimentata sau manuala, sau utilizand o presa si alte instrumente asemanatoare. Profesionistii din acest domeniu folosesc presele pentru a indoi foile de metal in formele dorite. Exista si tehnici care folosesc brate speciale cu scopul de a asigura buna pozitionare a partilor taiate dar si pentru a putea plasa piesa in pozitie corecta pentru ca liniile de indoire sa fie perfecte. Pentru operatiunea de debitare CNC se utilizeaza programe speciale care au rolul de a asigura taierea de maxima precizie.

Cand si de ce avem nevoie de confectii metalice?
Asamblarea are loc de obicei prin sudae, prin lipie sau prin fixare. Uneori se poate realiza asamblarea si prin indoire. Otelul stuctural sau tabla sunt materiale de baza normale de fabricare, asa cum se intampla si in cazul sarmelor pentru sudura sau cu toate dispozitivele de fixare care se unesc cu piesele prelucrate.
La fel ca si la alte procese ce tin de productie, de foarte multe ori se foloseste forta de munca in acelasi timp cu automatizarile. Produsele care rezulta in urma fabricarii se pot numi confectii metalice. Companiile care activeaza in domeniul acesta ofera consumatorilor produse obtinute cu ajutorul celor mai bune utilaje si al unui personal specializat. Produsul final este mereu la standarde superioare de calitate, daca alegeti sa lucrati cu profesionisti. Materialele brute vor fi taiate la dimensiunea perfecta utilizand corespunzator instrumentele din dotare.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.