Cat de importante sunt aparatele dentare?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cat de importante sunt aparatele dentare?

Cat de importante sunt aparatele dentare?

Unul dintre cele mai importante servicii si tratamente dentare pe care clinica stomatologica  Dentfix Ivory le ofera este acela legat de ortodontie, caci medicul dentist al clinicii ofera cea mai buna varianta pentru alegerea unor aparate dentare sau aparate ortodontice.

Cat de importante sunt aparatele dentare?

Un aparat dentar este acel sistem prin care, cu ajutorul fortei , dintii sunt deplasati in pozitia corecta, reusind sa schimbe dinamica si relatia acestora.

Ortodontia este acea specializare a stomatologiei care se ocupa cu aparate dentare si ea presupune de fapt diagnosticarea, preventia si tratamentul malpozitiilor dentare.

In stomatologia copii, un aparat dentar reuseste sa corecteze toate problemele de dezvoltare ale oaselor maxilare, arcadelor  sau reuseste, in momentul eruptiei dintilor permanenti, sa ii conduca in pozitia lor corecta. In acest fel, atunci cand dintii permanenti au erupt, nu vor mai fi necesare corectii sau acestea vor fi minime.

In cazul copiilor, un aparat dentar poate repara anumite probleme care pot aparea in perioada de crestere, mai exact suptul degetului, muscarea buzei inferioare, pozitia incorecta a limbii, reusind sa elimine toate aceste probleme si sa repare  daunele produse de acestea.

 

Printre cele mai importante avantaje si beneficii ale unei danturi care este corect aliniata, trebuie sa specificam:

  • In cazul in care dintii sunt inghesuiti, acestia devin greu de curatat si pe viitor vor duce la aparitia cariilor, dar si la probleme gingivale si de pierdere osoasa, care poarta numele de parodontoza mecanica
  • Unul dintre cele mai simple moduri de a ne simti bine este sa avem un zambet frumos, iar studiile au aratat ca toti pacientii care au avut parte de tratamentul ortodontic potrivit, au simtit o imbunatatire a vietii sociale.
  • In cazul unei muscaturi incorecte, cel mai probabil se va ajunge la o uzura permanenta a dintilor si la pierderea acestora
  • Se reduce semnificativ riscul de parodontoza, caci dintii inghesuiti si muscatura incorecta duc la aceasta afectiune
  • Exista posibilitatea de a remedia problemele ce tin de vorbire si pronuntie, caci in anumite cazuri, atunci cand dintii nu sunt corect aliniati, apare acest gen de probleme

Un medic specialist in ortodontie este cel mai in cauza sa recomande un anumit tip de aparat, caci exista o mare varietate de metode de tratament.

Cat de importante sunt aparatele dentare?

Cat de importante sunt aparatele dentare?

Astfel, aparatele dentare de impart in:

  • Aparate dentare fixe

– ortodontice, care au la baza aplicarea bracketsilor pe dinti. Acestea   pot fi aparat dentar classic, aparat dentar estetic si aparat dentar invizibil.

– ortopedice, care sunt aparate folosite in ortopedia dento- faciala, si aici poate fi dat exemplu un disjunctor

–       Aparate dentare mobile

– ortodontice, iar ca exemplu pot fi date gutierele, care pot fi comparate cu niste manusi transparente pentru dinti

– ortopedice, care pot fi placi ortodontice ancorate arcadei dentare sau aparate lipsite de elemente de ancorare, iar mentinerea se realizeaza datorita contractiei musculare.

Durata unui astfel de tratament variaza in functie de fiecare pacient, insa in cazul adultilor poate varia intre 6 luni si 2 ani, insa aceasta mai poate varia si in functie de tipul de tratament ales, dar si de gradul de cooperare cu medicul dentist.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.